tiistai 16. maaliskuuta 2010

Gallupsuosikki kansaa vastaan

On ilmeisesti hienoa olla kokoomuslainen, vähävaraisempikin tuntee itsensä melkein rikkaaksi ja ainakin hyvin arvostettujen ihmisten eli "kultapossukerholaisten" joukkoon. Muuhun tulokseen ei voi tulla, kun puolue sojottaa aina vain mielipidetutkimusten ykköspaikalla hyvällä hajuraolla seuraaviin, sillä ei puolueen ainakaan voi sanoa toimivan kansan tahdon mukaisesti. Onko todellakin niin, ettei kansalaisten mielipiteillä ole enää mitään vaikutusta puolueiden ajamiin asioihin?



Esimerkkejä ei ole vaikea hakea.



Kokoomus ajaa kolmea ydinvoimalaa, jolla kannalla kansasta on kokonaista 6%. Kahta kannattaa 11% ja yhtä 22%. Kokonaan ydinvoimalan rakentamista vastaan sen sijaan seisoo 47% ja 14% ei osaa sanoa kantaansa. Ja kokoomus siis ajaa kolmea voimalaa ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja tyytyy sanomaan, ettei kansalla ole oikeaa tietoa eli se on saanut disinformaatiota.



Entä sitten presidentin vallan entisestäänkin vähentäminen, jota kokoomus innokkaasti ajaa Taxellin toimikunnan myötä. Ylivoimainen enemmistö kansalaisista haluaa presidentin, jolla on myös valtaoikeuksia ja osoittaa sen kaiken lisäksi äänestämällä paljon aktiivisemmin juuri presidentinvaaleissa kuin muissa vaaleissa EU-vaalien ollessa hännänhuippuna 40,3% .



Sitten nämä EU- ja varsinkin Nato-asiat, joissa kummassakin juuri kokoomus on innokkaimpana kannattaja, mutta kansan haraa vastaa, Natoa varsinkin, mutta yhä kasvavassa määrin myös EU-vastustus on noussut mm. suuren nettomaksajaroolimme ja valtavan byrokratian vuoksi.



Ja sitten kaikkein eniten jokaisen leipävartaaseen vaikuttava verotus, jota laman johdosta on pakko lisätä ja samanaikaisesti myös menoja olisi karsittava. Mutta eipä Katainen malttanut puoluejohtajien haastattelussa viitata pääomaveron nostamiseen tai varallisuusveron palauttamiseen. Sen sijaan välillisiä veroja hän kyllä on valmis lisäämään mm. alv:n korottamisella. Näin pienempituloiselta kuluu aina suurempi osa tulostaa jokapäiväiseen kulutukseen, kuin jos rikas ostaa yhtä paljon, hänelle jää paljon enemmän käytettäväksi muuhun myös prosentuaalisesti.

Ja kokoomus vaan porskuttaa kylmällä köyhää hyljeksivällä ja rikkaita suosivalla linjallaan galluppien kärjessä. Voiko tällainen olla muualla mahdollista kuin Suomessa, jossa on aina totuttu alistumaan milloin Ruotsin- milloin Venäjän vallan alle ja oltu suurten isäntien alustalaisia.

Ei kommentteja: