lauantai 20. maaliskuuta 2010

Kirkonmiehiäkö

Kirkon ympyröissä pyöriessä viimeksi arkkipiispan vaalin yhteydessä valituksi tullutta vastaan hyökänneet korostivat omaa raamatullisuuttaan väittäen näin vastapuolen olevan epäraamatullisen. Samaa korostaa tänään Paavalin synodin piispaksi vihitty 76-vuotias Matti Väisänen. Hänkin välittää mielikuvan, jonka mukaan luterilainen kirkkomme olisi luopunut uskonpuhdistuksen kallisarvoisesta periaatteesta, että Raamattu on uskon ja opin korkein ohje.
Ja kuitenkin jo Lutherkin opetti, ettei Raamattu ole mikään paperipaavi, joka vaatii sokeaa kuuliaisuutta, vaan pääasia on Raamatussa kuuluva Kristuksen ääni.

Näinhän yhdeltä naispappeutta vastustavalta kirkon papilta meni jauhot suuhun hänen paasatessaan naisen sopimattomuutta papiksi, kun piispa Mäkinen tarkastusmatkallaan kysyi, tarkoittaako pastori kirkon opetuksen naispappeusasiassa olevan vastoin Raamatun opetusta.

Matti Väisänen paljastaa itsensä ja koko järjestönsä täyden kaksinaamaisuuden ja sen miksi he väkisin roikkuvat kirkon yhteydessa sanoessaan päivän lehdessä, että kirkosta lähdön jälkeen olisi erittäin vaikeata saada uusia kävijöitä Luther-säätiön jumalanpalveluksiin, koska suurin osa kävijöistä kuuluu evankelisluterilaiseen kirkkoon. M.o.t. eli nämä naispappeuden vastustajat roikkuvat etujensa vuoksi kirkossa.

Toinen korkea-arvoinen kirkonmies nykyinen paavi joutuu jatkuvasti selittelemään papistonsa kauhistuttavia pedofiilitekoja ja muita seksuaalialan väärinkäytöksiä. Nyt Euroopassakin Irlannissa, Saksassa, Itävallassa. Aiemmin Yhdysvalloissa ja Etelä-Amerikassa. Ja tämä vain sen tähden, että katolinen kirkko Raamatun luomisjärjestyksen vastaisesti pitää edelleen kiinni pappiensa selibaatista, joka aikanaan on omaksuttu vain kirkon ahnaiden valtapyrkimysten vuoksi lainkaan ajattelematta pappien parasta ja Jeesuksen omaa opetusta: "Ettekö ole lukeneet, että Luoja jo alussa loi heidät mieheksi ja naiseksi ja sanoi: Sentähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittykään vaimoonsa ja ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi."

Kukapa muu kuin Jumala voisi kirkonmiesten kaikkia toilauksia ymmärtää ja kyllä Jumalaltakin vaaditaan melkoisesti huumorintajua ja ymmärtämistä meidän ihmisten melkoisen järjettömän käyttäytymisen tähden.

Ei kommentteja: