perjantai 30. huhtikuuta 2010

9,8% - 7,8%

Sataako kaikki PerusSuomalaisten laariin, kun viimeinen TV:n teettämä Gallup antoi vuoden alamäen jälkeen uuden suunnan ja puolueista suurimman nousun, täyden prosenttiyksikön. Samalla jäi vasemmistoliitto jälkeen parilla kymmenyksellä prosentein 7,8 ja 7,6. Matkaa on silti vielä tasan kaksi prosenttia vuoden takaiseen ei gallupiin vaan todelliseen EU-vaaleissa saatuun kannatukseen.

Niin, mikäkö sataa PerusS:ien pussiin. No kun sekä demarit että kokoomuslaiset ovat tulossa samoille linjoille kansaa kiinnostavassa maahanmuuttokysymyksessä, jossa aluksi vain PerusS on profiloitunut asiaa kriittisesti tarkastelevaksi. Kokoomus kampanjoi oikein "Hei, me puhutaan maahanmuutosta" otsakkeen alla, vaikka kukaan ei olekaan päässyt selville, missä mielessä kokoomus siitä puhuukaan eikä tietenkään pelkät puheetkaan riitä, kun varsinkin juuri hallituksessa voisi tehdä tekojakin.

Demarien johto on myös yrittänyt nostaa aihepiiristä esiin uusia äänenpainoja, tosin hekin huonolla menestyksellä. Kun Jutta Urpilainen rohkaistui lausumaan: "Maassa maan tavalla" jättäen kylläkin mainitsematta jatkon: tai maasta pois, niin heti omienkin taholta nousi vastustajien kuoro. Kun nyt vuoden alusta eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi valittu Eero Heinäluoma yhtyi 60% suomalaisen kantaan, ettei työperäistäkään maahanmuuttoa tulisi lisätä, kun maassa on omastakin takaa 300.000 työtöntä, nousee heti ääneen puoluetoveri meppi Liisa Jaakonsaari tyrmäämään Heinäluomaa.

Ei kansa ole hämättävissä, lausunnot vain entisestään vahvistavat PerusSuomalaisten linjan olleen alusta lähtien oikeassa, näin taas huomataan, että PerusSuomalaisia tarvitaan puolustamaan meidän tavallisten suomalaisten oikeuksia. Ja siksi mielipidekyselyt antavat nostetta, vaikka aina on muistettava, etteivät gallupit äänestä.

Meillä Satakunnassa olisi PerusSuomalaisten ja kd:n yhteinen gallupkannatus 12,6% takaamassa eduskuntapaikan, mutta vaaliliittoa tuskin syntyy, vaikka itse olisinkin sen kannalla ja samoin kd, sillä meidän oma väki on nyt niin kovalla innolla menossa vaaleihin ja ehdokkaiksi on tunkua, ettei taida olla mahdollisuuksia saada kannatusta liitolle piiritoimikunnassa, jolle piirikokous antoi asiassa valtuudet. Ei muissakaan piireissä olla tekemässä liittoja eikä taida puoluejohtokaan tukea vaaliliittoajatuksia. Kysyessänni asiaa Timolta, hän vastasi kd:n olevan hyvän keskittäjän, ja vaikka saisimme ylivoimaisesti enemmän ääniä, niin ensimmäinen läpimenijä on aina eniten ääniä saanut ehdokas. Että silleen, niin on marjat! Noustaan eduskuntavaaleihin mennessä takaisin EU-vaalilukemiin 9,8%, niin paikka tulee omanakin vaaliliittona!

Ei kommentteja: