perjantai 28. toukokuuta 2010

Inkerin kirkon vieraiksi

Perjantaiaamuna Kankaanpäästä lähdemme Petroskoihin niin, että Noormarkusta on lähtö kello 5 aamulla. Matka on pitkä jo itärajalle, jonka ylityksen jälkeen yövymme Ruskealan kirkossa, joka on Yrjö Keinosen veljen rakentama. Myös paluumatkalla on yöpyminen Ruskealassa. Kaksi yötä on perillä Petroskoissa Pohjola-hotellissa.

Noormarkun seurakunnan ystävyysseurakunnassa Sodderissa käymme lauantaina ja sieltä Petroskoihin menessämme poikkeamme myös Tsalnan seurakunnan kirkossa Juho ja Lyydia Pakkarin vieraina. Sunnuntaina on jumalanpalvelus Kontupohjan kirkossa ja heti aamulla Petroskoin kirkoherra Viktor Grinevits näyttää meille syksyllä vihittyä Petroskoin kirkkoa, joka tosin on vielä käyttökiellossa, koska sisustus puuttuu tarvittavien huonekalujen odottaessa Ylivieskassa, koska tullimaksut nousisivat kalliimmaksi kuin niiden koko hinta on ja Moskovasta ei ole tullut lupaa tullin poistamisesta. Kiusaa se on pienikin kiusa.

Blogissa on nyt siis neljän-viiden päivän tauko. Palattua riittänee kyllä kertomista vaikka millä mitalla. Olemme kuskin Veikko Viljasen kanssa käyneet Petroskoissa useita kertoja, mutta viime kerrasta on kertynyt jo vuosia, joten on jännittävää nähdä, mitä on muuttunut, vai onko lopulta mitään kehitystä tapahtunut.

Ei kommentteja: