torstai 20. toukokuuta 2010

KankU-laisten kauden avaus

Selostukseni julkaistiin Kankaanpään Seudussa tänään:

Lahti. Viimevuotisten MM-kilpailujen maastojuoksureitillä Lahdessa juostiin tämän kevään SM-maastojuoksut. Kankaanpään Urheilijoista ainoina lehden alueelta oli mukana viisi juoksijaa. Seppo Kykkänen M50 sarjassa oli jälleen paras niin kuin vuosi sitten MM-kilpailuissakin. 6 km matkalla hänen aikansa 20.47 oli 12 sekuntia parempi kuin kakkoseksi tulleella. Veli-Pekka Vänni oli hyvin mukana mitalitaistelussa jääden ajallaan 21.26 tällä kerralla viidenneksi. Jalkavaivoistaan huolimatta myös Jari Koskela juoksi matkan loppuun ja varmisti näin KankU:lle joukkuepronssimitalit viime vuotisen joukkuemestaruuden jälkeen.

M60 sarjassa ensimmäistä vuotta kilpaileva Reino Penttinen taisteli myös mitalista jääden lopulta voittajasta Kauko Kuninkaasta 37 sekuntia ajallaan 15.32 ja sijoitukseksi tuli sama kuin Veli-Pekallakin eli viides. Siitä on hyvä parantaa kesän kisoissa.

Poikien M 19 sarjassa oli mukana piirinmestari Antti Alppi. Jo uskaltauminen 6km matkalle seisovassa helteessä ja maaliin juokseminen oli hatun noston arvoista kun kymmenet joutuivat sunnuntaina näissä varsinaisissa SM-maastoissa keskeyttämään. Veteraanien kisa juostiin lauantaina siedettävimmissä oloissa.

Itse sain tänään kokoon 75 € Nepalin lukutaitokamppanjaan, kun talven huippupainosta jouluruokien ja syksyn juoksemattomuuden jälkeen oli huvennut viitisen kiloa ja jokaisesta kilosta suurlahjoittaja antaa 15€. Saas nähdä, paljonko koko maassa on läskiä huvennut!
Jokapäiväistä juoksulenkkiä on nyt tehty kohta viikon ajan, tänään lenkkikaverina Jari Koskela ja Lauri Kiviniemenkin näin lenkillä. Juokseminen on varminta painon hallintaa. Pari vesijuoksua mahtuu viikkoon ja ruoan jonkinlaista säännöstelyä niin hyvää tulee. Silti vielä esim. viime kesän kilpailupainoon on vielä matkaa. Tuntuikin loppupainon mittaaminen tulleen liian aikaisin, mutta kyllä viidestäkin kilosta täytyy olla tyytyväinen!