sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Ei varastettu Lähetysjuhlilla

Varkauden kaupunki oli 151 vuotta toimineen Suomen Lähetysseuran kesäjuhlapaikkakuntana kuluneen viikonlopun. Sain olla mukana jopa vuosikokousedustajana Noormarkun seurakunnasta, meitä oli matkassa pikkuautollinen eli viisi henkeä ja saimme mukavan majapaikan kokonaisen omakotitalon, joka viikolla toimii alkoholiongelmaisten päivätoiminnan tukikohtana Käpykankaan kaupunginosassa Kalevankadulla.

Varkaus on vesien rikkoma kaupunki, jonka läpi olen useasti kulkenut meiltä länsirannikolta Ilomantsiin asti yltävää nro 23-valtatietä, mutta itse kaupungissa liikkuminen olikin melko vaikeaa, vaikka aina löysimmekin perille, vaikka joskus tulimme ihan eri suunnastakin. Stora Enson tehtaat hallitsevat kaupunkikuvaa ja vuonna 1939 rakennettu pääkirkkokin oli tehdasalueen takana melko kaukana varsinaisesta keskikaupungista ja siellä sijainneesta juhlien keskuksesta ja pääteltasta keskusurheilukentällä, jossa muutama vuosi sitten olimme veteraanien SM-maastojuoksuissa melko samanlaisissa sääolosuhteissa melko viileässä, joskin silloin ei satanut kuten nyt melkein koko ajan varsinkin perjantaina ja lauantaina, tänään sunnuntaina oli jo poutaisempaa.

Itse vuosikokousasiat menivät nuottien mukaan. 12-jäsenisessä johtokunnassa on vuosittain kolmannes erovuorossa ja kausi on kolmivuotinen. Aiemmin erovuoroisten paikkojen täyttäminen kesti hyvinkin pitkään, nyt on järki voittanut ja etukäteen asiaa valmistelevassa 9-jäsenisessä vaalitoimikunnassa on edustaja jokaisesta hiippakunnasta ja toimikunnan ehdotuksessa huomioidaan aina se, että jokaisesta hiippakunnasta tulee edustus johtokuntaan, samoin piispojen edustus sekä myös järjestöä tukevien hengellisten suuntausten edustus. Tietysti huomioidaan sukupuolijakauma ja valittavien osaaminen ja kokemus.

Niinpä nytkin oli täysin perusteltu pohjaehdotus, jota kukaan ei laittanut kyseenalaiseksi, mutta silti puheenvuoroissa kannatettiin muutamaa etukäteen asetettua muutakin ehdokasta, joten jouduttiin täysin turhauttavaan äänestykseen, vaikka täysin selvää oli toimikunnan ehdokkaiden valituksi tuleminen, joka myös toteutui. Kolme vasta yhden kauden johtokunnassa ollutta joukossaan Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntunen saivat jatkopestin ja uudeksi tuli puheenjohtajan tehtävästä luopuneen piispa Juha Pihkalan tilalle piispa Matti Repo.

Juhlilla oli runsaasti ohjelmaa. Tänään perhemessussa puhui piispa Riekkinen todella havainnollisesti Jumalan valtakunnasta ja hänen johdollaan siunattiin päätöstilaisuudessa myös lähetyskentille lähtijät. Aina lauantain ohjelmaan kuuluvat Siioninvirsiseurat pidettiin kirkossa.
Olin pääasiassa HY:n myyntipöydän takana lähetysbasaarissa kankaanpääläisten lähetyksen hyväksi myytävien kenkien kanssa.

Ei kommentteja: