maanantai 21. kesäkuuta 2010

PerusSuomalaisetko ratkaisevat

Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimittaja kirjoittaa jopa tietämättään hyvin osuvan yliön sunnuntain lehdessään otsakkeenaan Vaaleista tulossa sittenkin kiinnostavat. Hän ei vielä tiennyt päivällä julkaistua tuorreita gallup-tulosta, jossa kokoomus sai koko vaalikauden alimman kannatuksen ja alamäkeä edellisestä mittauksesta oli yli 1%. Kun jatkuvassa alamäessä ollut kepu oli saanut vähän nousua, olivat kolme kaunista ja suurta kolmen prosenttiyksikön sisällä. Näin jännitystä riittää.

Semminkin kun pääkirjoitustoimittajakin toteaa PerusSuomalaisten voivan olla se puolue, joka ratkaisee kolmen suuren vaalitulokset. Ja kovin hyvältä näyttää, kun nyt gallup antoi taas nousua 9,8 % asti ja Hesarin toimittajakin toteaa, että mielipidekannatus tuskin hiipuu ennen vaaleja, kun itse Soinikin palaa hyvissä ajoin vaalikampanjaa tekemään. Ja ajassa liikkuvat aiheet satavat suoraan PerusSuomalaisten laariin: maahanmuuttokeskustelu, Kreikan lainapaketti, muu EU:n sekoilu, viimeksi yrittäjinä toimivien liikennöitsijöiden työaikarajoitukset, vaalirahoitussotkut, tuloeron jatkuva kasvu jne.

PerusSuomalaiset Timo Soinin äänellä ovatkin todenneet mieluisimmiksi hallituskumppaneiksi keskustapuolueen ja demarit ja nythän kokoomuksen alamäen alettua nämä kaksi voivat vaikka ollakin vaalien kaksi suurinta. Silloin varmaan mekin voisimme mennä hallitukseen, koska ohjelmassa ei tuettaisi parempiosaisten etuuksia eikä esimerkiksi kokoomuksen silmätikukseen ottaaa pakkoruotsin säilyttämistä. Tällöin rkp kyllä täytyisi jättää sivuun yli 30 vuoden jälkeen hallituskumppanuudesta. Ja tapahtuisi sikäli historiallinen muutos, kun eduskuntaan tullessani v.1979 täysistuntosalin vierustoverini Ole Norrback sanoi, ettei teillä smp-läisillä ole mitään asiaa hallitukseen. Nähtäisiin siis sekin aika, että PerusSuomalaiset istuvat hallituksessa ja rkp-läiset oppositiossa.

Mutta aina täytyy muistaa isä Veikko Vennamon viisaus, etteivät gallupit äänestä. Koko likaiseen poliittiseen peliin kyllästyneet nukkuvat täytyisi saada herätetyksi ja käymään uurnille. Vasta mahdollisimman laaja osanotto vaaleihin antaa oikean kuvan kansan mielipiteistä!

Ei kommentteja: