keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Välisuomessa

Välisuomessa asumisessa on omat hyvät jos myös huonotkin puolensa. Emme ole etelää emmekä pohjoista. Siksi myös välisuomen sanomalehdet ovat ryhmittyneet tukien toinen toistaan. Siksi myös tarvitsemme kuntaliitoksia, jollaisesta nyt esimerkiksiKankaanpää, Parkano, Jämijärvi ja Honkajoki neuvottelevat ensin, jos tulosta syntyy, muitakin tulee mukaan.

Matkustaessa välisuomessa asumisen oikein huomaa. Kaikkialle on pitkä matka. Viimeksi tutustumismatkaan Inkerin kirkkoon Venäjälle lähdimme Kankaanpäästä kello 5 jotta pääsimme hyvissä ajoin yöpymispaikkaan Ruskealaan Venäjän puolella. Kaupungin seminaarimatkalle Turusta Tukholmaan lähdimme Kankaanpäästä niin´ikään kello 5 ehtiäksemme ajoissa laivaan.

Veteraanikansanedustajien kokoukseen Tornioon mennessä piti olla junassa Parkanossa jo klo 2.11, joten Kankaanpäästä piti lähteä jo sitä ennen. Paluujuna pysähtyi Parkanossa klo 3.10, joten nukkumaan Kankaanpäässä pääsi kello 4 jälkeen. Ei välttämättä ihan inhimillisiä kellonaikoja.

Parkanon asemalta 50 km päästä on hyvät liikenneyhteydet. Helsinki-Rovaniemi-junista asemalla pysähtyy suurin piirtein puolet eli vajaa kymmenen molempiin suuntiin. Aamujunissa klo 6.23 ja 7.23 pääsee hyvissä ajoin Helsinkiin klo 8.30 ja 9.30. Linja-auto Kankaanpäästä klo 6.40 on pääkaupungissa klo 10.35, joten juna kulkee paljon nopeammin. Ainoa haitta on omalla autolla ajaminen Parkanoon. Myös takaisinpäin pääsee junalla myöhempään, linja-auto lähtee 15.25, kun junilla pääsee l 17.30 ja 19.26.

Näin liikkumaan pääsee julkisilla liikennevälineillä ihan hyvin, joten ei meillä välisuomessakaan ole valittamista.

Ei kommentteja: