perjantai 30. heinäkuuta 2010

Betesdan lammikolla

Timo Soinia on seurakunta mainostanut koko kesän, miten hän saapuu puhumaan 29.7. seurakunnan tilaisuuteen. Otimme asian onkeemme ja niin saimme hänet myös toripäivän kunniaksi pitämään poliittisenkin puheen samalla reissulla, joka ei välttämättä ollut hänellekään liian pitkä koko maamme historian kuumimpana päivä, kun kesänvietto perheen kanssa on mennossa Sastamalan Karkun Heinoossa Rautaveden rannalla kesämökillä alle 100 km päässä.

Valitsimme puhepaikaksi Linnanpuiston, joka on sopivan lähellä toria, mutta jossa kuitenkin voi käyttää kovaäänisiä, joita sen sijaan ei toriaikana itse torilla ole lupa käyttää. Puistossa on myös suihkulähde, joten paikallaan oli Timon sutkautus, että kuohutetaan vähän vettä niin kuin muinoin Betesdan lammikolla. Ja kyllä kerrottavaa riittikin. Voisi jopa sanoa suulla suuremmalla, että tää korutont´on kerrontaa, se vastaanota synnyinmaa. Kaikki oli totta, mitä Timo kertoi niin Suomen politiikasta kuin myös Brysselin terveisistä. Hiirenhiljaa paikalle saapuneet sadat kuulijat ottivat vastaan politiikan ihmeellisistä kiemuroista kertovan Timon sanomaa. Saivathan kaikki myös PerusSuomalaisen lehdenkin kotonaluettavaksi eikä unohdettu pullakahvienkaan tarjoamista. Pieni sadekuurokaan aurinkoiselta taivaalta ei tahtia haitannut.

Avauspuheenvuorossani koskettelin tulevien eduskuntavaalien näköaloja ja sitä, miten nyt lähdemme täysin eri tilanteesta kuin neljä vuotta sitten. Silloin ei edes meillä Kankaanpäässä ollut valtutettua, nyt meitä on viisi, Porissa Noormarkku-liitoksen jälkeen jopa kuusi, Huittisissa neljä ja Raumalla kolme, siis olemme murtautuneet nimenomaan suurimpiin asutuskeskuksiimme, joissa on suurimmat äänestäjäjoukot. Silti viime eduskuntavaaleissa saimme Kankaanpäästä 17,6% äänistä ja seuranneissa kunnallisvaaleissa 13,6% ja EU-vaaleissa 13%, kun vastaavat kannatusluvut koko maassa PerusSuomalaisilla ovat 4,1%, 5,4% ja EU-vaaleissa mahtava 9,8%. Niinpä vasta viimeiset gallupit osoittavat samoja lukemia, joka jo on kerran toteutunut jopa vaaliuurnilla. Eikä EU-vaali anna täyttä kuvaa sekään, koska koko maan äänestysprosentti jää kovin alhaiseksi 37.6%, kun eduskuntavaaleissa äänesti sentään 68,7%, jota sitäkään ei voi pitää kovin korkeana äänestysaktiivisuutena. Näin on täysi syy luottaa siihen, että viime eduskuntavaaleissa vain satojen äänien päähän jäänyt paikka Satakunnassa toteutuu ensi huhtikuun vaaleissa.

Ei kommentteja: