lauantai 24. heinäkuuta 2010

Timon kanssa Lavian markkinoilla

Aikainen kana nokkii jyvän voi sanoa PerusSuomalaisten esiintymisestä ainoana puolueena Lavian markkinoilla. Näin oli asianlaita viime vuonnakin. Jos silloin oli Timo Soini kierroksessa saada mukaan, muttei silloin vielä onnistunut, mutta täky heitettiin ja näin Timo poikkesi paikanpäälle matkallaan Oulun kuninkuusraveihin.

Timo keräsikin ympärilleen suuren joukon keskustelemaan halukkaita. Lisäksi hän antoi lyhyen tietoiskun EU:n hulluuksista. Esim. kaikki virkamiehet asuvat Luxenburgissa ja tullessaan Brysseliin päivän töihin saavat verottoman päivärahan. Mepit puolestaan pohjoismaita Suomea, Ruotsia ja Tanskaa lukuunottamatta maksavat veroa vain 15%, pohjoismaiden mepit sen sijaan pulittavat veroa rehellisesti omien maittensa verotuksen mukaisesti. Oma lukunsa EU:n järjettömyyksien sarjassa on säännöllinen kokouksien pito rekka-autokaravaaneineen Strassburgissa Ranskan vaatimuksesta.

Lavian PerusSuomalaiset jäivät kunnallisvaalipaikasta vain muutaman äänen päähän. Nyt he pelaavat varman päälle ja heidän kojunsa on jo toistamiseen ainoa puolue, joka on mukana markkinoilla. Nyt siihen on erityistä aihetta, kun Laviasta on nimetty oman eduskuntavaaliehdokas, joka lisäksi täyttää kaikki kolme ihanne-ehdokkaalle asetettavaa vaatimusta: nuori, nätti, nainen. Hän on insinööri ja kauneusalan yrittäjä Taru Kankkonen. Tikanheitto, arpojen myynti ja lehden jakoa olivat pääosassa. Ja asiakkaita riitti. Vanha smp:n valtuutettu emerituspoliisi Anttikin pahoitteli, kun ei tullut ryhtyneeksi kunnallisvaaliehdokkaaksi ikäänsä vedoten.

Väkeä riitti niin kuin aina markkinoilla. Kyselyitäkin oli. Metsänhoitoyhdistykseltä sai kuusentaimen, kun vastasi puiden tunnistamiskilpailuun. Maakuntaliittokin oli jalkautunut kysellen maakunnan tärkeimpiä tavoitteita ja oman paikkakunnan parhaita puolia. Satakunnan Kansa ja Kankaanpään Seutu jakoivat irtonumeroita ja itse päätoimittaja Antero Karppinenkin oli paikalla, onhan Lavian oma paikallislehti yhdistetty Tyrvään Sanomiin, joten Seudulla on hyvät levikkimahdollisuudet Laviassa.

Markkinoilla on jatkuvasti oma vetovoimansa. Viikon päästä on Honkajoen-markkinat ja siitä taas viikon kuluttua Karvian markkinapäivä.

Ei kommentteja: