perjantai 23. heinäkuuta 2010

Timo puheenjohtajapaneelissa

Porin Suomi Areenan puolueiden puheenjohtajien paneelista Timo Soini on saanut hyvää palautetta. Hän itsekin kirjoitti blogissaan tuntojaan kanssakeskustelijoistaan. Hän kutsuu uusia puheenjohtajia nuoriksi radikaaleiksi. Se kävi ilmi varsinkin puhuttaessa valmisteilla olevasta sukupuolineutraalista avioliittolaista. Siitä Timolta kysyttyässä oli vastaus, etteihän siitä kukaan ymmärrä ja että se on täysin älytön. Onhan jo rekistöröity parisuhde olemassa. Kädennostoäänestyksessä vain Timo ja Päivi Räsänen uskalsivat olla vastaan koko lakiuudistusta eli pelkästään perinteisen miehen ja naisen välisen avioliiton kannattajia.

Venäjän elintarvikerajoituspyrkimyksillä kuten aiemmilla puutulleilla ja lapsiasiavaltuutetun lausumilla ja Timo näki olevan tarkoituksena vain naapurin sietokyvyn koetteleminen ja venäläismummun palautuskiistasta Timo sanoi, että tärkeintä on huolehtia omista vanhuksistamme.

Maahanmuuttokysymyksen avaajana Timo näki vain myönteisenä, että muutkin puolueet ovat tulleet PerusSuomalaisten kanssa samoille linjoille kriittisemmällä suhtautumisella. Massamaahanmuuttoa ei tarvita, vaikka varsinkin hallituspuolueiden edustajat väläyttivät edessä olevasta työvoimapulasta. Timo muistutti nytkin olevan 300.000 työtöntä. Ja romaanikerjäläisistä hän totesi olevan ihmeellistä, että he puhuvat jopa 1.000 euron kännyköillä.

Keskustelun siirryttyä talouspolitiikkaan Timo lohkaisu, että vasta nyt päästiin todelliseen asiaan. Jaettavaa on lisättävä, verot maksukyvyn mukaan. Energiaratkaisuilla ollaan turvaamassa työpaikkoja eikä niitä saa vaarantaa ilmastopolitiikan anekaupoilla. Köyhimpiä ei saa kyykyttää!

Kun varsinkin Jyrki Katainen tulevasta hallituspohjasta puhuttaessa varoitti liiasta populismista Timo totesi sen olevan kansan äänen kuulemmista ja siksi PerusSuomalaiset vastutivat Kreikan lainatakuita ja 8 miljardin vastuita EU-rahastoon. Sääntörikkojat Kreikka, Espanja ja Portugali eivät tule selviämään, siksi ne olisi erotettava euroyhteydestä eli Timon sanoin niille on annettava kenkää. PerusSuomalaiset nimenomaan puolustava omaa kansaa.

Keskustelussa oli selvästi nähtävissä puheenjohtajien kolmen suurimman puolueen suosiminen. He saivat olla äänessä valtaosan. Olisikin vastaisuudessa suotava kaikille osanottajille tasapuolisesti aikaa. Kyllä Timonkin käsi oli usein pystyssä saamatta puheenvuoroa, mutta herrasmiehenä hän ei juurikaan ruvennut puhumaan muiden päälle, jota varsinkin Jutta Urpilainen harrasti. Hänellähän taitaa olla kovimmat paineet ja siten suurimmat näytön tarpeet.

Ei kommentteja: