lauantai 7. elokuuta 2010

Hyväveliverkosto

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli ilmoittaa ryhtyvänsä taas eduskuntavaaliehdokkaaksi ja toteaa samalla, että lahjusrahojen vastaanottamisesta epäiltyjen kansanedustajien syyteharkinnat ja mahdolliset oikeusjutut olisi tehtävä nopeasti, etteivät ne enää häiritsisi vaalikamppanjoita. Oikeusoppineet tietysti tyrmäävät tämän politiikkojen erityiskohtelupyynnön. Kallin taka-ajatuksena on luonnollisesti oikeuskäsittelyistä tuleva kielteinen mainos juuri hänen puolueellensa, onhan esillä oleva Kehittyvien Maakuntien Suomi tukenut juuri pääasiassa Keskustapuoluetta, samoin esillä ovat keskustan edustajat Antti Kaikkonen ja ent. pääministeri Matti Vanhanen. Ja Kevan toiminnanjohtajanakin oli keskustan Markku Kauppinen.

Mutta tuntuu joka puolella olevan riittämiin tätä hyväveliverkostoa. Näin vakuutusalalla, jossa kelan lääkärit potilasta näkemättä pystyvät toteamaan eläkettä hakevan työkelpoiseksi, vaikka eläkepaperin allekirjoittanut potilaan tutkinut lääkäri eläkettä esittääkin. Valitus on turha, koska vakuutusoikeudessa istuvat samat tahot toimien eläkelaitosten käsikassaroina. Monia tuntemiani henkilöitä on piinattu vuosikausia tässä byrokratian myllytyksessä eikä oikeutta tunnu löytyvän.

Samaa voidaan sanoa rakkaasta Suomestammekin, josta eläkkeellä oleva hovioikeuden presidentti toteaa, ettei Suomea enää voida sanoa eturivin oikeusvaltioksi. Kaikissa muissa Pohjoismaissa on tuomioistuinhallinto erotettu poliitisista hallintoelimistä eli valtioneuvostosta ja oikeusministeriöstä, muttei suinkaan meillä. Näin hyvävelijärjestelmä pyörii oikeuslaitoksessakin.

Olimme taas koolla tekemässä valituksia ja kanteluita avioeroisän puolesta lasten asiassa, kun lapset on uskottu erossa äidille, joka ei pysty heistä huolehtimaan, vaan lapset voivat päivä päivältä aina vain huonommin. Mutta kun sosiaalivirkailijat ovat aikanaan tehneet päätöksen, sitä ei muuta mikään, ei perusturvalautakunta, ei käräjäoikeus, ei näemmä mikään mahti maan päällä, ellei äitiä saada puolueettomaan tutkimukseen ja tutkita perusteellisesti molempien vanhempien kykyä vanhemmuuteen.

Sairaaloiden leikkausjonot ja potilaiden sairauksien perusteellisten tutkimusten puutteellisuudet ja iäkkäiden ihmisten jättäminen ilman toimenpiteitä ovat jokapäiväistä elämää. Rahalla tosin yksityislääkärin kautta hoitoa olisi saatavissa, mutta köyhällä ei ole siihen varaa. Näin yhteiskunna nylläpitämää sairaanhoitojärjestelmää ei saisi romuttaa. Uhkakuvina ovat lääkäri- ja hoitajapula ja muutenkin kaikkinainen resulssipula.

Paljon olisi kirveellä töitä!

Ei kommentteja: