sunnuntai 29. elokuuta 2010

Kaveri on jätetty

Ystävien piiri pienentyy - kenen syy, kenen syy? kirjoittaa V.A. Koskenniemi runossaan Hämärän lauluja. Runoon voisi yhtyä tunnettu rahoittaja Arto Merisalo, kun hän kertoi tapaamistaan ystävistä TV:ssä ja kaikki kielsivät tapaamiset ja keskustelut kuin muinoin Pietari hiilivalkealla.


Arto Merisalo ja Tapani Yli-Saunamäki ovat kuitenkin kiistattomasti tukeneet kolmea suurinta puoluetta 400 000 eurolla ja varmasti näin ollen on ollut myös yhteyksiä puolueiden muihinkin johtohenkilöihin kuin pelkästään keskustan puolesihteeri Jarmo Korhoseen, joka puolestaan on peräämässä puolueeltaan 200.000 euroa mukamas ylitöistä, vaikka hänellä on ollut kokonaispalkkaus. Mutta olisiko niin kuin monet arvelevat, että hän vaatii rahaa ollakseen kertomatta lisää tietämistään rahaskandaaleista.

Kehittyvien maakuntien Suomen päärahoittaja Merisalo kertoi TV:ssä sekä keskustan että kokoomuksen ryhmänjohtajien jopa suositelleen tukea saavia henkilöitä. Nyt ryhmänjohtajat Timo Kalli sekä Jyrki Häkämies kieltävät jyrkästi Merisalon väitteet. Samoin sanoo sdp:n ryhmänjohtaja Eero Heinäluoma, kun Merisalalo kertoo KSM:n tukea menneen myös neljälle demariehdokkaalle. Huippuna on Merisalon kertomus rahoituskeskustelustaan vaalien alla nykyisen pääministerin Mari Kiviniemen kanssa, mutta tämän hyvän taustaorganisaation johdosta ei hänelle tarjottu rahaa. Myös Kiviniemi väittää Merisalon valehtelevan. Näin on toisen sana toista nastaan. Ketä uskoa? Kuitenkin totuutena pysyy 400 000 euron vaalituen jakaminen.

Tosiasia näyttää myös olevan Merisalon ystävien kaikkoaminen. Tosiystäviä ei löytynytkään. On käynyt kuten Kantelettaressa todetaan:
Oli minullaki ennen ystävä,
Nyt on mulla vihamies.
Samoin on toteutunut suomalainen sananlasku: Ystävä ystävän pettää, vihamies ei milloinkaan.
Hädässä ystävä tutaan eikä rahalla näytä sittenkään saatavan ystäviä, vaikka sanotaankin, että rahalla saa ja hevosella pääsee. Mutta tosi paikan tullen kaveri jätetään yksin eikä muisteta sankarikansalastemme veteraanien tunnuslausetta: Kaveria ei jätetä!

Oikeus parast´aikaa tutkii, kuka on ollut oikeassa ja kuka on noudattanut lakia, kuka ei. Ja tosiasiana pysyy myös viime vaalien tiimoilta tämänpäiväisen Hesari pääkirjoittajan lause, että ainakin PerusSuomalaisten vaalirahoitus kestää tarkastuksen, koska kenellekään ei edes tullut mieleen, että PerusSuomalaisiakin voisi rahoittaa.










gggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg

Ei kommentteja: