perjantai 3. syyskuuta 2010

Ylen Iso Pajakin ajetaan alas

Taas päivän uutiset pursuavat puoluejohtajien kylmyyttä äänestäjiin päin. Kepun ja demarien puoluesihteerit lakkauttavat itsenäisyyspäivän vastaanoton jälkeen toiseksi suosituimman TV-ohjeman vaaliyön lähetyksen Isosta Pajasta. Presidentti Halonen muistuttaa vain puolue-eliitin ja median ajavan presidentin valtaoikeuksien riisumista. Myös Suomen Kuvalehti ja Apu-lehti tuovat kortensa kekoon.

Sdp:n Jungner toteaa, ettei Jutta Urpilainen mene Isoon Pajaan. Se on kyllä uskottavaa, koska vaikea on kääntää tappiota voitoksi ja näin ensiksi kiittää äänestäjiä. Kepun Laaninen puolestaan ei halua puolueensa olevan yhden yhtiön ilmaisena ohjelmansuorittajana. Ymmärrettävää heidän kannaltaan, koska on varmasti vaikeaa vaaliyönä katsella vierestä Timo Soinin muhkeaa vaalivoittajan hymyä, jos kaiken lisäksi käy niin, että PerusSuomalaiset onkin ainoa vaalivoittaja, niin kuin myös on povattu. - Mutta onko tällainen käytös kansan tahdon mukaista ja merkitseekä se yhteisen Ylemme alkavaa alasajoa.

Urho Kekkosen 110-vuotissyntymäpäivänäjuhlassa presidentti Tarja Halonen joutui jälleen kerran muistuttamaan paikalle kokoontuneelle herraseuralle kansan tahdosta, jota demokratiassa sentään pitäisi noudattaa: presidentillä tulee olla valtaa. Ei niin kuin valtaeliitti haluaa kaiken vallan itselleen riisumalla presidentin vallan. Kyllä tosi paikan tullen pitää olla joku instanssi, joka ottaa vastuun ja sanoo kaapin paikan!

Karhua ei tosin pidä etukäteen nylkeä, ennenkuin vaalit on pidetty, mutta Apuun aikanaan Kansan Uutisista siirtynyt Yrjö Rautio lohkaisee Urpilaisen ilmoittamasta lupauksesta olla lähtemättä hallitukseen, jos eläkeikää nostetaan, että se sopii muille puolueille ja ettei sdp:tä hallitukseen kukaan ole pyytänytkään.

Suomen Kuvalehti kunnostautuu paitsi Ylen Ison Pajan lakkauttamisuutisella myös kertomalla Urho Kekkosen syntymäpäivänä vihdoinkin UKK:n toiveen täyttyneen siitä, ettei Lepikon torpasta saa tehdä markkinapaikkaa. Kävijämäärä on romahtanut niin, etteivät pääsymaksutulot riitä alkuunsakaan museon ylläpitämiseksi. Lehdessä on myös laaja reportaasi Matti Putkosen siirtymisestä PerusSuomalaisiin, ja Timo Soinista on politiikkasivulla jopa neljä piirrosta, joista kolmessa Timo pohtii vaalivoiton jälkeen pukkaavaa kahta ministerinpaikkaa ja sen jälkeen yhtä keisarin ...

Ei kommentteja: