perjantai 29. lokakuuta 2010

KukaMitäHäh

Politiikan toimittajat Pekka Ervasti Suomen Kuvalehdestä ja Timo Haapala TV:stä ovat koonneet vuoden ajalta politiikan kummallisuuksia ja sattumia pahvikansien väliin. Itsekin he toteavat ettei ilman poliitisen järjestelmämme syväkurkkuja kirjaa olisi kirjoitettu ja ehkä kirjoittamatta jättäminen olisikin ollut parempi. Näin todella olisikin voinut olla parempi, mutta nyt on tehty, mitä on tehty ja poliittinen sirkusareena on kaikkien nähtävissä ja ihmeteltävissä.
Onhan vuoden aikana tullut esiin politiikan ja ennen kaikkea politiikkojen raadollinen puoli liiankin hyvin.

Monessa eri kohdassa lainataan Kevan (Kuntien eläkevakuutuksen) saunan kuuluisaa vieraskirjaa. Eräänkin merkinnän, jossa kerrotaan lauteilla olevan tilaa aina niille, jotka käyttävät KMS:n (Kehityvien Maakuntien Suomen) vaaalirahaa, allekirjoittajajoukko on todella runsas: Paavo, Matti, Liisa, Paula, Anu, Mauri, Jyri, Jyrki, Henna, Suvi, Ike. Samalla kerrotaan Novan liikemiesten epäonnistuneen lobbaamaan Marja Tiuraa ministeriksi, mutta sen sijaan 11:n luetellun kohdalla onnistuttiin. Juuri tämän päivän tieto kertoo seitsemän Novan toimijan kärjessä Arto Merisalo ja Tapani Yli-Saunamäki saaneen haasteen käräjille.

Kevan vakiosaunavieraiden joukossa näyttävät olleen myös Marja Tiura, Kanki-Kaikkonen, Jarmo "Kelmi" Korhonen ja lämmittäjänä tietysti Markku Kauppinen. Löytyypä saunan vieraskirjasta Matin ja Kakenkin allekirjoittama mehevä teksti, jossa Kake neuvoo Mattia, ettei se valtakunnanoikeus niin kauhealta tunnu. Eikä Perheyritysten liitto olisi saanut tällaista julkisuutta edes rahalla. Ja lupasivatpa kaverukset lähteä jatkoille Kankaanpäähän Kelan raskaan kuntoutuksen saunalle. Kevan Lapin Saariselällä olevan edustussaunan ovenkahvojen kerrotaan olevan samsakatajaa, ja Kevan vaalirahasaunassa ruumis puhdistuu - sielu mustenee.

On kirjassa monia jo julkisuutta saaneita paljastuksia kuten presidentin estä Sauli Niinistön ylentäminen majuriksi ja pressan Jyrki Kataisen ja Alexander Stubbin nimittely kahdeksi nulikaksi heidän ulkopoliittisten lausuntojensa johdosta.

Vuoden aikana on politiikan taivaalla tapahtunut lukemattommia ihmeellisyyksiä. Nyt niitä on koottu yksien kansien väliin kaikkien ihmeteltäväksi ja mielessä pysyttämiseksi. Ei ihme, että PerusSuomalaisten kannatus on eduskuntavaaleista kasvanut jo 10 prosenttiyksikköä 14,3%:iin, siksi sirkusmaista peliä ovat johtavat politiikkomme tämänkin viimeisenkin vuosirupeaman aikana harjoittaneet. Joka ei usko lukekoon tämän kirjan KukaMitäHäh.

Ei kommentteja: