lauantai 23. lokakuuta 2010

Kuka pelkää mustaa miestä

Todellinen herra Tossavainen, ei mikään Peppi Pitkätossun Tossavainen, vaan PerusSuomalaisten eduskuntaehdokas Reijo Tossavainen Kymenlaaksosta kirjoittaa yli sata kommenttia saaneessa Uuden Suomen blogissaan PerusSuomalaisten hallitsevan ilmatilaa, ja se on syy kannatuskäyrien sojottamisesta ylöspäin.

Asianlaita varmasti onkin juuri näin. Päivästä päivään, viikosta viikkoon ja nyt jo kuukaudesta toiseen näyttää PerusÄssät olevan aina vain jopa keskeisenä puheenaiheena, vaikka meillä ei ole kuin viisi kansanedustajaa ja puheenjohtaja Timokin lentelee Pyrsselissä.

Eikä ihme, että gallupkannatus on neljän vuoden eduskuntavaalien 4,1 prosentista noussut yli kymmenellä, ja kun silloin olimme jäljessä keskustaa lähes 20%, on ero kaventunut nyt 3,3%. Ja ilmatilan hallinta senkus vain jatkuu. Viimeksi siitä ovat pitäneet hyvää huolta rva Sinnemäki, hra Katainen ja puoluesihteeri Laaninen, kolmen eri hallituspuolueen kärkinimet.

Virheäthän yrittävät nostaa profiiliaan nostamalla PerusSuomalaiset päävastustajakseen, mutta taitavat haukata suorastaan p-skaa. Ei kovin vakuuta viimeinenkään Sinnemäen oikein videolla esittämä puolueensa tekemän sukupuolineutraalin avioliittolain puolustaminen.

Laaninen puolestaan on tukehtua pullaansa, sen ymmärtää, kun seuraa esim. Iltasanomat kyselyä: meneekö PerusSuomalaiset keskustapuolueen ohi. Kansalaiset ovat prosentein 88-12 tarjoamassa myönteistä vastausta. Niinpä kun Timo Soini sanoo keskustan menettävän äänestäjiään jopa peruskannattaja-alueillaan, kehottaa Laaninen Soinia huolehtimaan omista asioistaan. Mutta eipä yhtään neuvokkaampi ole eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kallikaan, joka ottaa kyllä kannatusluvut vastaan nöyrästi, mutta sanoo puolueen jatkavan samalla omaksumallaan linjalla.

Viimeinen ryöpytys tuli itse valtionvarainministeri Jyrki Kataisen suusta puolueen vaaliristeilyllä. PerusSuomalaiset saivat kuulla kunniansa populismista ja vastuun pakoilusta. Hallitusovia Jyrki-boy ei kuitenkaan sulje PerusÄssien edestä. Saamme siis vielä kuitenkin armon hänen silmissään ja vältämme Ruotsi-demokraattien kohtalon, jos se siis Jyrkistä on kiinni.

Demaritkin olivat risteilyllä ja huokuivat sulaa tyytyväisyyttä saatuaan gallupeissa kuvaamansa torjuntavoiton 19,1%, vaikka ei siitäkään ole viittäkään prosenttia PerusSuomalaisiin. Demarit ovat tyytyväisiä jopa mittauttamaansa 28 prosenttiin sellaisista suomalaisista, jotka olisivat valmiita äänestämään heitä. Ei haitannut, että ykkösenä on kokoomus 33% ja hyvänä kakkosena PerusS vain prosentin perässä 32%.

Kun ilmatila on hallinnassa kuten Tossavainen sanoo, jo kolmasosa suomalaisista olisi valmiita äänestämään PerusÄssiä. Kyllä laulun sanat mustan miehen pelkäämisestä käyvät nyt toteen meidän PerusSuomalaisten osalle, kun vähän jokainen puolue rupeaa nimittämään juuri meidät päävastustajakseen.

Ei kommentteja: