lauantai 2. lokakuuta 2010

PerusS puhuttaa aina vaan

Ei savua ilman tulta, niinpä ei turhan takia PerusSuomalaisistakaan puhuta vähän joka lähdössä ja aviiseissa. Parast´aikaa vihreiden kokouksessa Nokialla PS:ää arvostellaan ankarasti eikä ihme, onhan PS:n kannatuslukema 12,5% ohittanut vihreät neljäntenä puolueena yli kahdella prosenttiyksiköllä. Ja olemmehan todenneet, että juuri vihreät ovat kaikkein vastenmielisin hallituskumppanimme ja kyllähän se kaikessa näkyy, että vihreät perin halukkaasti istuvat mustien ministeriautojen kyydissä päästöistä ja päätöksistä välittämättä, joten taitavat pelätä ministeripaikkojensa puolesta.

Tuntuu kaikkien arvostaan kiinni pitävien lehtienkin katsovan asiaan PerusSuomalaisten kommentoinnin. Niinpä viikonlopun lehdistä ainakin Suomen Kuvalehdessä, Avussa ja HS:n kuukausiliitteessä pohditaan puolueen nousukiitoa, onhan puolueen kannatuksen kasvu kolminkertaiseksi edelliseduskuntavaaleista melko ainutlaatuista.

Kolumnisti Kuukautinen Hesarin kuukausiliitteessä kirjoittaa muilla puolueilla olevan itsetutkistelun paikan, vaikkeikaan niillä vielä ole syytä painaa paniikkinappulaan. Tietysti vasta kevään vaalitulos ratkaisee eikä sitä ole vielä siis kirkossa kuulutettu, vaikka yhdestä toisesta puolueesta näyttääkin perälauta vuotavan PerusSuomalaisille. Kirjoittaja toteaa myös aikaisempien kaikkien neljän puolueen kokevan nyt erilaisia vaikeuksia, joiden johdosta PS on saanut noususuunnan.

Kuvalehdessä pakinoitsija Leena Sharman puolestaan ihmettelee, että miten tässä näin kävi, kun Timo Soinin lähtiessä europarlamenttiin piti PerusSuomalaisten vaipua pikaiseen unohdukseen.
Kirjoittajan mukaan kukaan ei ole tyhjentävästi pystynyt selittämään, mistä aineksista puolueen kannatus rakentuu. Hän vetää esiin myös puolueen varapuheenjohtaja Vesa-Matti Saarakkalan, demareista siirtyneen ay-jyrän Matti Putkosen ja Soinin tilalle EU:hun menevän Sampo Terhon. Näin puolue ei todellakaan ole vain yhden miehen varassa, vaikka Timon oman panos onkin suuri kannatuksen kasvuun.

Avussa Yrjö Rautio on käynyt pääministerin juttusilla ja kyselee myös Mari Kiviniemen käsitystä väitteeseensä, että PerusSuomalaiset syövät keskustan kannatusta vaalirahasotkujen lisäksi. Tätä ei haastateltava pidä suurimpana uhkana vaan sitä, että ihmiset eivät mene äänestämään. Jatkokysymykseen onko kokoomus suurempi uhka kuin PerusSuomalaiset on vastauksena, että on useita kilpailijoita mutta yksi suurimmista on juuri nukkuvien ns. puolue.
Pääministeri toteaa, ettei keskusta eitorju PerusSuomalaisten uhkaa myötäilemällä heidän maahanmuuttolinjaansa ja jatkaa tulevista hallituskumppaneista, ettei keskusta suvaitse rasismia eikä sen kanssa firttailua, mutta keneltäkään ei kuitenkaan etukäteen suljeta hallitusovia.

Näin on taas pohdittu PerusSuomalaisten porskuttamista, mutta kaiken takana on kyllä se, että unohdettu kansa tietää ja ratkaisee galluppien jälkeen myös vaalit.

Ei kommentteja: