maanantai 1. marraskuuta 2010

Sarjakuvassakin

PerusSuomalaiset on päässyt Suomen suurimman lehden Helsingin Sanomien kuukausiliitteen sarjakuvaan joskin välillisesti. Kolmen nyt vielä suurimman puolueen puheenjohtajat astelevat alas Arkadianmäellä eduskuntatalon rappuja ottaen yhteisen taksin matkalla TV:n vaalikeskusteluun. He ovat tyytyväisiä, kun saavat olla keskustelussa kolmistaan ilman sitä yök-populisti Soinia. Autossa vielä puhuvat, miten heitä ärsyttää kun media niin paapoo Soinia.

Kuvaukseen valmistautuessaan kaikki ilmottavat haluavansa nimenomaan sinivalkoisen maripaidan ja kaulahuivin (Soinikin käyttää samanväristä kaulaliinaa). Pukeutuessaan toteavat, että me ollaan sinivalkoista sakkia liikkeella ja kaikki ollaan suomalaisia, vaikka Soini yrittääkin itselleen koko sinivalkoisen jutun.

Kaikki ottavat myös jakauksen keskelle päätä, mutta kauhistelevat, miten se Soini kehtaakin ratsastaa mamu-asiassakin ihmisten peloilla, tietämättömyydellä ja ennakkoluuloilla, johon kampaaaja pistää väliin, että kaikkihan te olette koventaneet mamu-linjaanne PerusSuomalaisten pelosta. Katainen vastaakin politiikan olevan sellaista - naispuheenjohtajien lausuessa kuorossa - tyhmien nuoleskelua.

Lopulta maskeerauksessa tarjotaan kaikille kolmelle tilatut tekomahat. Niinpä keskustelun juontajakin aloittaa päätään käännellen: Ylen vaalikeskustelussa tänään siis kolmen suurimman puolueen puh... joh...täh... Soinit. Ja riita syntyy siitä, kuka tämän keksi ensin.

Eipä ihme kun ihme on tapahtumassa, PerusSuomalaiset ovat nousseet eduskuntavaaleista 10%, kun keskusta on pudonnut lähes saman verran ja eroa on enää 3,3%. Lisäksi PS-puoluetta voisi äänestää 32% eli toiseksi eniten kokoomuksen jälkeen. Myöskään puolueesta ei ole livennyt äänestäjiä niin kuin esim. PerusSuomalaisten nykyisistä kannattajista 10% on tullut keskustapuolueesta, 9% kokoomuksesta ja 8% demareista, nukkuvista peräti 18%. Ei ihme, että ns. suuriakin puolueita pelottaa ja nekin pyrkivät nyt vaalien alla kansan pelossa ajamaan samoja asioita kuin PerusSuomalaisetkin eli kuten HS:n sunnuntailiitteen sarjakuvan piirtäjäkin karrikoiden kuvaa.

Ei siis päivää ilman Soinia ja PerusSuomalaisia, niinpä yksiä kommentoiduimpia Uuden Suomen plogejakin ovat juuri PerusSuomalaisten kirjoittamat tai heitä koskettelevat kirjoitelmat. Myös lehden uutispuolella puolueesta kertovat uutiset keräävät kovia kommenttikirjoittajien lukuja.

Ei kommentteja: