maanantai 25. lokakuuta 2010

Vipinää ja vilskettä

Päivä oli yhtä matalalentoa.

Kello 7 aamun vesijuoksuun. Kello 8-10 eli kaksi täyttä tuntia niin kuin joka maanataiaamu hieronnassa sisällä liikuntahallissa aivan uimahallin vieressä. Ennen Poriin lähtöä asioiden toimittamista, mm. lähes 20 kotiäänestyspyynnön jättäminen seurakuntakeskukseen ja yhden hautaan siunaamispyynnön vastaanottaminen.

Kello 12 - 14 Satakunnan sotainvalidipiirin hallituksen kokous Porin Suomalaisella klubilla. Olen tämän vuoden kuulunut tähän arvokkaaseen seurueeseen. Ohjelmaa ja mmonenlaista toimintaa riittää kunniakansalaisillemme sotiemme invalideille. On esim. teatterinäytös Porin teatterissa.

Kello 15-17 kaupunginhallitus monine asioineen. Vuoden verotulot ovat ylittäneet sen verran odotukset, että niillä pystytään kattamaan PoSalle tarvittavat yli 600 000 euroa. Kiperämpiäkin vääntöjä löytyi esityslistalta ja varsinkin ei julkisuuteen listalta. Kaikki ei välttämättä ole sitä, miltä näyttää. Siihenhän Kankaanpäässä on kautta aikojen saatu tottua ja saatu jopa maa kattavaa kuuluisuuttakin.

Kello 18 etteenpäin takaisin Porriin, nyt tosin vain entisen Noormarkun kunnantalolle PerusSuomalaisten Satakunnan piiritoimikunnan kokoukseen. Nimikin puolueen sääntömuutoksen jälkeen on muuttunut juhlallisesti piirihallitukseksi. Tulevien vaalien tiimoilta riitti keskustelun porinaa. Viimeiset viisi ehdokasta päätettiin nimetä Kankaanpäässä järjestettävässä piirikokouksessa 2.12. kello 18.30. Tunkua kyllä on viimeisille paikoille, sellainen päätös tehtiin, että ehdokkaiksi hyväksytään vain puolueen jäsenyyden omaavia, ei sitoutumattomia, vaikka sellaisia ja hyviä sellaisiakin olisi listoille tulossa. Vielä on etsinnän alaisena etenkin parin hyvän naisehdokkaan löytäminen, vaikka paikallakin oli juuri kaksi ei vielä ehdokkuuttaan antanutta porilaista naisvaltuutettu ja -varavaltuutettu.

Kokouksen tunnelma oli tietysti 14,3% kannatuksen siivittämänä innostunut. Yhdellä ja toisella näytti olevan kiireitä, kokouksia pukkaa ja puhelin päriseen ja muutenkin on tunnelmaa.

Ei kommentteja: