maanantai 8. marraskuuta 2010

Juupas eipäs-leikki päättyi - toivottavasti

Yksi aikakausi päättyi Kankaanpään kaupungin historiassa, kun kaupunginvaltuusto otti vakavasti valtuuston puheenjohtajan kirjoittaman eroanomuksen myöntämällä hänen pyytämänsä eron. Valtuutettujen tietoon kyllä saatettiin myös puheenjohtajan toinenkin kirjelmä, viime perjantaina kaupungille saapunut, jossa puheenjohtaja ilmoittikin peruvansa eroamisilmoituksensa. Ensimmäinen kirjelmä kuitenkin päätettiin hyväksyä ja ero myöntää.

Aluksi oli kaksi vastakkaista ehdotusta: Valtuutettu Jorma Lepistö (kesk.) valtuutettu Seppo Korvalan (kesk) ja vähän minunkin kannattamana ehdotti eron myöntämistä, vastakkaisella kannalla oli valtuutettu Tapio Hietaoja (kesk) valtuutettu Raili Kunnaspuron (kesk) kannattamana ehdottamalla erokirjeen mitätöimistä jälkeenpäin tulleen peruuttamisimoituksen johdosta.

Edeessä oli neuvottelutauko. Keskustan ryhmä piti oman ryhmäkouksensa, jonka jälkeen ryhmänjohtajien kokoontumisessa Tapio Hietaoja ilmoitti peruvansa ehdotuksensa. Hänen kantansa oli hävinnyt keskustan kokouksessa ja näin hän antoi periksi. Ihmeteltävää on vain se, että keskusta piti jo sunnuntaina ryhmäkokouksensa ja kutsui muiden ryhmien neuvottelijat tänään klo 16 alkavan oman kokouksensa jälkeen neuvonpitoon. Keskusta ei kuitenkaan saanut mitään selväksi eikä heillä ollut mitään sanomista koollekutsumilleen muiden ryhmien edustajille.

Niin jouduttiin menemään avoimin kortein alkavaan valtuuston kokoukseen. Edellä kuvatun neuvottelutauon jälkeen asiat sitten rupesivet rullaamaan, Hietoja perui lupauksensa mukaan ehdotuksensa, ja ero valtuuston puheenjohtajalle myönnettiin yksimielisesti.

Yhtä yksissätuumin sujui myös uuden puheenjohtajan valinta ilman äänestystä. Valtuutettu Rauno Mäntysalo (kesk) ehdotti valtuutettu Nina Rajamäen (kesk) kannattamana vanhempaa konstaapelia Jorma Lepistöä eikä vastaehdotuksia tullut. Puheenjohtajana toimineella ensimmäisellä varapuheenjohtajalla Katri Kujanpäällä oli helppo homma nuijia uusi puheenjohtaja pöytään ja luovuttaa hänelle nuijanvarsi. Näin kivuttomastikin voidaan asioita hoitaa, kun ja jos tahtoa löytyy.

Toivottavasti tämä piirileikki nyt puheenjohtajan ailahtelevien mielenilmauksien ympärillä on loppuunkäyty eikä mitään uusia konklaaveja enää asian tiimoilta synnytetä. Kerrankin Kankaanpään kuva on kirkastunut äänestäjien ja myös naapurikuntalaisten silmissä.

Ei kommentteja: