maanantai 29. marraskuuta 2010

Kahdeksan SM-kultaa KankU:n veteraaneille

Kirjoitin Kankaanpään Urheilijoiden joululehteen katsauksen ikämiesurheilijoittemme menestyksestä kuluvana vuotena:

Yleisurheilun suomenmestaruuskilpailuista hankkivat Kankaanpään Urheilijoiden ikämiesurheilijat vuoden 2010 aikana kahdeksan kultamitalia, kaksi hopeaa ja neljä prossimitalia. Tuojina oli seitsemän urheilijaa. Jorma Hietamäki sai neljä kultaa, kaksi hopeaaja yhden pronssimitalin. Seppo Kykkänen puolestaa juoksi tällä kertaa kaksi kultamitalia, samaan kahteen kultaa ylsi myös Osmo Villanen. Hannu Kortesluoma lennätti keihäänsä hopealle. Reino Penttinen juoksi kaksi pronssimitalia. Lisäksi pronssimitali ojennettiin M50 maastojuoksujoukkueelle Seppo Kykkänen, Veli-Pekka Vänni ja Jari Koskela.

SM-halleissa Oulussa Jorma Hietamäki otti M55 sarjassa 400 metrillä voiton ja samalla arvokkaan päänahan voittamalla Antti Loikkasen ajoin 1.01.55 ja 1.04.44. Pronssille Jorma juoksi pikamatkalla 60 metrillä 8.07.

SM-maastojuoksut järjestettiin edellisvuoden MM-maastoradalla Lahdessa, josta Seppo Kykkäsellä oli tuorreet muiston sekä henkilökohtaisesta että joukkue-maailmanmestaruudesta. Niinpä Seppo juoksikin sarjassaan M50 selvään voittoon, Veli-Pekka Vänni oli viides ja joukkuepronssin varmisti siis Jari Koskela.

Varsinaiset SM-yleisurheilukisat pidettiin Tampereen Ratin stadionilla tosi helteisessä säässä. Jorma Hietamäki urakoi neljässä lajissa, joista kolme päätyi mestaruuteen ja neljäs laji toiseen sijaan. Mestaruuteen oikeuttivat korkeus 156, 400m 59.30 ja 400 m aidat 1.05.97. Hopeamitali ripustettiin Jorman kaulaan 200 m juoksusta ajalla 26.37. Mainittakoon, että hallikisojen tappion takia Antti Loikkasta ei kesäkisoissa näkynyt lainkaan.

Seppo Kykkänen voitti lauantaina näytöstyyliin 5 000 m yli minuutilla hyvällä ajalla 16.19.08. Hän oli nopempi myös kaikkien nuorempien sarjojen juoksijoita. Sunnuntain hellekympillä Sepe niin´ ikään oli kierroksen johdossa jouduttuaan aivan loppukierroksilla keskeyttämään ankaran krampin takia.

Hannu Kortesluoma oli M55 sarjan maamme bravyyrilajissa keihäänheitossa tällä kertaa hopealla tuloksella 43.76 voitettuaan monena edellisvuotena mestaruuden. Lajissa oli yksitoista osanottajaa, joka sekin todistaa keihäänheiton suosiota Suomessa keihäänheittäjien luvatussa maassa.

M60 sarjaan noussut Reino Penttinen osoitti laajan skaalansa juoksemalla 800 m ja 10 000 m saavuttaen molemilla matkoilla pronssimitalit. 800 m aika oli 2.30.46 ja kympin aika tosi rankassa hellesäässä 40.18.75.

Sokerina pohjalla oli sitten M70 sarjassa viimmeistä vuotta kilpaileva Osmo Villanen voittaen molemmat lajinsa. Seipäässä hän otti kultaa tasatuloksella toiseksi tulleen kanssa tuloksella 250. Toinen mestaruus Osmolle tuli 300 m aidoissa 57.16. Ensi vuonna uudessa sarjassa Osmolta monipuolisuusihmeenä onkin lupa terveenä ollessaan odottaa mitalisadetta, olihan hän edelliskesän MM-kisojen kymmenottelussa viides.