sunnuntai 28. marraskuuta 2010

PerusSuomalaiset vaietaan kuoliaiksi

Kun mikään ei ole auttanut ja PerusSuomalaiset vaan jyrää kuukaudesta toiseen, niin nyt on todenteolla laitettu viisaat päät yhteen: miten puolueen nousukiito pysäytetään. Ja kun puhuminen on aina vaan lisännyt kannatusta, on nyt keksitty uusi keino: totaalinen vaikeneminen.

Poissa puheista ja julkisuudesta, poissa mielistä ja kannatusluvuista. Näin tehtii aikoinaan jo SMP:llekin. Muistan liiankin hyvin, miten vaikeaa oli saada tiedotteitamme ja aloitteitamme julkisuuteen. Meidät yritettiin vaientaa yleisestä tietoisuudesta täydellisellä pimentämisellä. Olisiko nyt löydetty jälleen vanha keino, vanha konsti on tunnetusti parempi kuin pussillinen uusia.

Miten tähän päättelyyn voi tulla, onhan puolueestamme kaikilla tahoilla puhuttu ja nousuamme tutkittu ja kommentoitu lähes väsymiseen ja kyllästymiseen asti. Kuitenkin juuri tänään iski tämänkaltainen ajatus kahdestakin uutisesta, niin pääministeri Kiviniemen lausunnoista puoluevaltuustonsa kokouksessa Kajjaanissa kuin myös Hesarin politiikan toimittajan Unto Hämäläisen yliöstä pääkirjoitussivulla.

Pääministerihän kohdistaa tämänkertaisen haukkujaisensa pelkästään demareihin väittäen näiden vastustavan perusturvan parantamista ja keskittyvän vain ansiosidonnaisten etuuksien parantamiseen. Voipi olla perääkin.

Unto Hämäläisen tarkastelusta tulee peräti ihmeellinen tunto, kun hän pohtii koko kirjoituksensa ajan poliittisen vakauden ajan päättymistä ensi vaaleissa. Käsittelyssä on vain kolme suurta puoluetta, miten ne ovat ainakin viimeiset 28 vuotta aina muodostaneet selvän enemmistön 143 ja 148 kansanedustajapaikan välillä. Niistä aina kaksi on ollut hallituksessa ja vuorotteluperiaate on toteutunut niinkin, ettei kertaakaan kaikka kolme puoluetta ole voittaneet tai hävinneet yhtäaikaa.

Ja nyt uhkaakin käydä niin, että kaikki nämä kolme ovat häviämässä vaalit. Kun esim. viime vaaleissa ne saivat 146 paikkaa ja vaalijärjestelämämme epäoikeudenmukaisuudesta johtuen 12 paikkaa yli niille kuuluvan kannatusosuuden, uhkaa ensi vaaleissa ylimääräisten paikkojen katoamisen ohella yhteiseksi edustajamääräksi tulla vain 120, joten kahden varaan näistä kolmesta ei saada lujaa hallituspohjaa. Ja tätä Unto Hämäläinen kauhistelee.

Mutta ei hän vahingossakaan mainitse, mistä historiallinen muutos johtuu eli PerusSuomalaisten noususta. Näin koko puolue yritetään häivyttää, eihän sellaista ole olemassakaan, josta ei puhuta. Ja näin varmaan päästään eroo syntymässä olevasta ongelmasta, että tulisikin jotain muutosta maamme valtaapitävien koostumukseen. Kansahan pyrkii äänestämään väärin eikä sen protestimielialalle saa antaa sytykkeitä. Jatketaan vain entisellään vanhoissa raiteissa ajamista, ennemminhän pöljä kansa on vaihdettava kuin hallitusherrojamme ja -ladyjämme.

Ei kommentteja: