torstai 11. marraskuuta 2010

Mahotonta

Ties kuinka mones peräkkäinen päivä, kun PerusSuomalaisista on riittänyt uutisaineistoa jopa aivan ykkösuutisiksikin. Nyt sitten vielä puolueen saama uusi kansanedustaja tähän samaan putkeen.

Tiistaina tutkittiin mukamas, että puolueen kannattajat eivät olekaan todellisia kannattajia, mukamas-äänestäjiä eli höttöä vaan.

Heti seuraavana päivän MTV repäisi puolueelle kevään edellisestä mielipidemittauksesta 5,9 prosenttiyksikön nousun 14,6 % ja vain 3,3% prosenttiyksikköä keskustaa perässä.

Torstaina olikin seurauksena PerusSuomalaisten tekeminen vähän kaikkienkin puolueiden päävastustajaksi ja presidentin kehoitus huomioida PS:n ajamat asiat.

Ja heti putkeen perjantaina olympiahopeamitalimies Markku Uusipaavalniemi ilmoitti vaihtavansa eduskuntaryhmää keskustapuolueesta paremmin hänen ajatteluaan vastaavaan PerusSuomalaisiin ja tulevansa ehdokkaaksi Helsingin vaalipiiriin. Kommentit hänen entisen puolueensa piirissä ovat olleet happamia, mutta Kiviniemi sanoi kyllä viimeaikaisten kannatuslukujen ja tapahtumien tekevän nöyräksi joskin lupaa samalla linjalla kuitenkin jatkettavan. Soini kertoo neuvonpitoa jatketun jo pidemmän aikaa ja nyt oli aika kypsynyt.
Ovatka nämä uudet miehet Matti Putkonen ja Markku Uusipaavalniemi juuri ne nimihenkilöt, joiden tulemisesta hän jo kesällä ennusti.

Vaikka puolueloikankin jälkeen PS:n eduskuntaryhmä on pienin eli kuuden hengen ryhmä, niin ei se tahtia haittaa. Joka puolelta on nyt myötätuulta, esim. torstaitorilla tosin yli puoluerajojen kootun kirkon virallista linjaa kannattavien valitsijayhdistyksen kahvikojulla tarjosimme kahvit 700 hengelle ja tunnelma oli lämmin niin seurakuntavaaleja ajatellen kuin myös pitemmälläkin tähtäimellä huhtivaalienkin tunnelmissa.

Mihin tällä menolla päädymmekään, monenlaisia kuvia maalaillaan, mutta ei pidä hötkyillä, pysytään tukevasti isänmaamme Suomen maanpinnalla eli ruohonjuuritasolla ihmisten mielipiteitä kuunnellen.

Ei kommentteja: