keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Päävastustaja

PerusSuomalaisilla eduskunnan pienimpänä puolueena on valtava resulssipula puoluetoimistossa, jossa kovan kasvun johdosta tarvittaisiin henkilökuntaa enemmän kuin mihin velattomalla pienpuolueella on varaa. Niinpä toimistoon tänään soitettuani en saanut ketään langanpäähän, vain puoluesihteerin vastaajaan voi jättää soittopyynnön. Ei Matti Putkonenkaan heti vastannut, mutta soitti vähän päästä kertoen juuri tulevansa oikeusministeriöstä kokouksesta. Pyytäessäni häntä vähän hämmentämään Kankaanpäähän hän lupaili saapua ensin neuvoteltuaan asiasta puoluesihteeri Ossi Sandvikin kanssa.

Eduskuntaryhmämme pääsihteeri Jussi Niinistö sitten vastasi puhelimeen kertoen toimiston henkilökuntavaihdoksista, ei ihme, jos ja kun burn out vaivaisi työtekijöitä kovasta työpaineesta johtuen.

Eduskunnassahan kaikkein pienin puoluePerusSuomalaiset nostettiin kaikkien muiden päävastustajaksi ja tivattiin ohjelmia. Jopa kokoomuksen Kimmo Sasi ilmoitti PS:n pääoppositiopuolueeksi vaatien talouspoliittisia kantoja ja varjobudjettia. Samaa mieltä oli demarien Urpilainen. Puolustajaksi nousi ryhmän virkaiältään nuorin Timo Soinin tilalle noussut Pietari Jääskeläinen, joka totesi nykyisen hallituksen aikana köyhien lukumäärän nousseen ennätyssuureksi ja pienituloisten joutuneen aina vain ahtaammalle: eläkeläiset, työttömät, lapsiperheet, sairaat, yksinhuoltajat, invalidit, opiskelijat.

Hyvin on ohjelmamme ja ajamme asiat tulleet kansan tietoon. Ja juuri siitähän johtuu myös gallup-suosiommekin. Nyt vain muutkin puolueet ovat jopa presidentin taholta saaneet muistuksen huomioida meidän kannanottojamme, jotka kyllä valtapuolueiden tiedossa ihan hyvin ovat olleetkin, mutta niitä ei vain ole huomioitu, kun niistä on pitänyt ääntä vain heidän halveksimansa pienpuolue.

Onhan vanha viisaus PerusSuomalaisten nousun aiheuttamasta keskustan kuulon parantumisesta jälleen nähtävissä: kepun surmanloukuksi osoittautunutta ja meidän vastustamaamme jätevesilakia yritetään korjata ja kepun omastakin ryhmästä kuuluu jo vaatimuksia meidän esittämämme mukaisesti koko lakiehdotuksen hylkäämisestäkin. Kovakorvaiset virheätkin nostettuaan meidät myös päävastustajikseen ovat tulemassa meidän linjoillemme suhtautumisessaan maahanmuuttajapolitiikkaan. Ei ihme, että Timo Soini toppuuttelee vaaliohjelmamme julkaisemista sanoen juuri nimenomaiseksi syyksi muiden innokkuuden matkia heti esityksiämme.

Satakunnan Kansassa Rainer Friman on myös tulkinnut kansan tuntoja ja päätynyt itsekin samalle kannalle todeten maassamme olevan vain kaksi huomiooon otettavaa politiikkoa, Sauli Niinistön ja Timo Soinin ehdotaenkin näiden kahden yhteistä TV-keskustelua. Katselijoista ei olisi pulaa. Kuka uskaltaisi tämän toteuttaa, valtapuolueethan sitä tietysti vastustaisivat vaatien vain kolme suuren puolueen puheenjohtajien välisiä keskusteluita niin kuin vaalien alla on ollutkin demokratiaan halventaen.

Ei kommentteja: