keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Kansanedustajaehdokkaana

Vuosi vaihtuu ja vaalivuosi alkaa. Eduskuntavaaleihin on enää kolme ja puoli kuukautta. Loppujen lopuksi se on lyhyt aika kiertää vaalipiiriä. Numerokin tulee vasta noin kuukautta ennen vaalipäivää 17.4. Ennakoäänestys pidetään 6.-12.4. Ainakaan Kankaanpäässä ei voi valittaa pääsemisestä vaalipaikalle, niin kuin oli käydyissä seurakuntavaaleissa, jossa oli vain yksi ennakkovaalipaikka seurakuntakeskus eikä edes laitosäänestyksiä järjestetty. Eduskuntavaaleissa Kankaanpäässä äänestetään ennakkoon postin lisäksi molemmissa marketeissa sekä K että S ja vaalipäivänä ovat tavanomaiset äänestyspaikat.

Vaalityötä teen koko ajan. Siinä on tärkeää tietokoneen ja netin käyttö. Ensisijalla on tämä päivittäinen blogi, jonka usein siirrän Uuden Suomen puheenvuoropalstalle ja myös facebook-sivulleni, jossa on 766 kaveria kirkon piiristä, puolueväkeä, urheilukavereita ja satakuntalaisia. Kommentteja annan sekä omalla että kaverien facebooksivuilla ja varsinkin Uuden Suomen maan luetuimman verkkolehden sivuilla.Kotisivuja on kaksittain, vanhakin näkyy olevan ja uusi on osoitteessa http://www.anssijoutsenlahti.fi/.

Yhdessä vaalisivuston videossa olen mukana ja toinen on tulossa. Samoin yhteen vaalikyselyyn olen vastannut, toiseen pyydettyyn ilmastokyselyyn en ole vastannut. Kirjotuksia on aina silloin tällöin julkaistu Satakunnan Kansassa, viimeksi eilen pääkirjoitussivulla kommenttipuheenvuoro.
Yksi ryhmämatka eduskuntaan on takanapäin, kaksi on tarkoitus vielä järjestää. Hyvän joulun ja kansanvaltaisen uudenvuodentoivotus oli Kankaanpään Seudussa kuten myös ilmotus eduskuntaretkestä.

Jokakotiinjakeluna on koko Pohjois-Satakunnan alueelle lähtenyt ensi vuoden taskukalenteri Sisulla ja sydämellä, PerusÄssä Eduskuntaan, Anssi asialinjalla. Neljäs 5.000 kappaleen satsi tosin on vasta painokoneissa, jotta myös Noormarkku ja Pomarkku saavat kalenterit. Samoin painamista varten ovat odottamassa tunnettavuutta saaneet ja odotetut rötösherra-etiketit tulitikkulaatikkoihin, jotka molemmat on saatavissa ensi viikolla.

Jokatorstainen ympärivuotinen Kankaanpään torillaoloni on myös herättänyt keskustelua ja jopa joidenkin kademielisten arvostelua. Mutta mikäs siinä kansan mies kansan parissa. Joulutorille asti homma sujui hyvin, kun sain olla Leponiemen vihannesmyyntitiskillä hyyryläisenä. Nyt eteenpäin pakkaskauden jatkuessa on kovempaa, mutta ainakin kello 10-12 olen kuten sanonta kuuluu tavattavissa torilla limppujen, körttipastillien ja toivottavasti pian saatavien veteraaniarpojen kanssa. Vielä vain joka kolmas viikko ilmestyvää PerusSuomalainen lehteä on myös jaossa.

Muualla liikkumiset ovat vielä suunnitteluvaiheessa kuten myös muun vaalimateriaalin valmistaminen. Vaalirahotustakin on koolla omastakin takaa jonkin verran, jotta jossain voi tarjota kahvia ja vaikka keittoakin. Esko Hakalan matkailuautosta on hyviä kokemuksia entisestään. Ja on tiedossa muitakin vastaavia autoja tarvittaessa. Ulkobanderolleja myös on ja automainospaikkojakin on luvattu. Nyt kun meillä on täysi 14 ehdokkaan lista, on hyvä tehdä vaalityötä myös toisten ehdokkaiden kanssa. Tukiryhmääkin on olemassa, jotta eiköhän se siitä.

Ei kommentteja: