sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Kummipoika ylioppilaaksi

Hannu Kustaa Järventaustan poika Lauri vietti ylioppilasjuhlaansa juhlavissa merkeissä. Saimme olla mukana kummeina ensin kirkontäyteisessä konsertissa ja sen jälkeen varsinaisessa juhlatilaisuudessa.

Kun Laurin isä on koko hänen ikänsä ollut Suodenniemen kirkkoherrana, paitsi nyt Suodenniemen liityttyä Sastamalaan Suodenniemen kappeliseurakunnan kappalaisena, niin erinomaisen sopivaa oli ensin kirkossa järjestetty joulukonsertti. Semminkin kun esiintyjinä oli kaksi Esaa, Esahan merkitsee ykköstä ja sellaisiahan nämä Esat olivat, Esa Ruuttunen laulu ja Esa Vähämäki säestys. Ja semminkin kun Esa Ruuttunen on Hannu Järventaustan serkkupoika.

Oopperalaulajana tunnetuksi tulleen Esa Ruuttusen ohjelmistossa oli ensin viisi Jean Sibeliuksen säveltämää joululaulua, joiden sanat yhtä lukuunottamatta ovat Sakari Topeliuksen. Toisessa osassa oli myös rakkaiksi käyneitä ja herkkää joulumieltä herättäviä joululaulujamme seitsemän kappaletta, kaikki myös suomalaisten säveltämiä ja sanoittamia.

Välisoittoina Esa Vähämäki musisoi värikkäitä 1500- ja 1600-lukujen vaihteesta peräisin olevia reippaita pianosävellyksiä. Päätteksi pastori Esa Ruuttunen lauloi alttarilta Olli Kortekankaan säveltämät rukoukset Isä meidän ja Herra siunaa meit´ ja auta. Todella vaikutta ja mieliä herkistänyt konsertti. Kerran näinkin, että sai kuunnella näitä kauneimpia joululaulujamme, useimminhan saamme laulaa niitä yhdessdä kirkontäyteisen väen kanssa.

Kummipojan elämässä on nyt yksi tavoite saavutettu. Tammikuun 15. päivä hän astuu kuninkaallisten porilaisten riveihin Säkylän Huovinrinteellä. Parast´aikaa hänellä on käsissä J.L. Runebergin sanoin: Oi kulta-aika autuas,/ kuin lento leikin sulon,/ kun nuor´ on ylioppilas,/ ja huolt´ ei toimeentulon,/ kun viel´ ei paina murhe muu,/ kuin että viiksetön on suu!

Onnea ja siunasta Laurin elämän matkalle.

Ei kommentteja: