torstai 13. tammikuuta 2011

Eduskuntaretki 2.2.2011.

Lähde mukaan ja tuo ystäväsikin katsomaan paikan päälle, mitä Arkadianmäen kettutarhassa puuhataan. Tarvitsisiko nykyedustajia vaihtaa vähän arvokkaammin käyttäytyviin. Ainakin joulukuun matkallamme mukanan olleet olivat sitä mieltä, ettei täysi-istunto saisi olla sellainen hollitupa kuin se nykyisin on. Edustajat tulevat ja menevät mielensä mukaan, keskustelevat vapaasti kuuntelematta puhujaa. Painavat ehkä napin läsnäolon merkiksi ja poistuvat välittömästi. Tällaista käyttäytymistä ei maalta tuleva heti ensitöikseen jaksa ymmärtää eikä tarvitsekaan. Muistan omalta ajaltani toimineeni ihan eri tavalla, olinhan silloin suhteellisen nuori mies, nyt tulee täytee 24 vuotta, kun viimeksi olin kansanedustajana.

Keskiviikkona täysi-istunto alkaa kello 14. Sitä ennen kello 13 teemme kiertokäynnin eduskuntatalossa, mm. näemme valtiosalin ja mihin nyt sitten oppaat meidät saavat viedä, kun kulkurajoituksia on istuntopäivänä. Istunnosta menemme sitten kuuntelemaan PerusSuomalaisten kansanedustajien tervehdyksiä, tuskin saamme nähdä ryhmän todella pientä ryhmähuonetta, johon emme 50 vierasta mahtuisikaan. Vaalien jälkeenhän ryhmän on saatava paljonkin suurempi kokoontumispaikka.

Lähtö matkalle, josta ei muuta kustannusta tule kuin ruokailukulut, tapahtuu aamuvarhaisella kello 7 Kankaanpään linja-autoasemalta. Reitti kulkee Lavian, Kiikoisten ja Huittisten kautta.
Mukaan otetaan siis 50 ensin puhelinnumerooni 044-5722205 tai 02-5722205 ilmottautunutta.

Viime vaalien alla kaksi retkeä järjestäneenä ja nyt toisen matkan johtajana voi kokemuksesta sanoa, että kaikki ovat aina olleet matkaan tyytyväisiä ja todenneet sen silmiään aukaisevaksi. Kuljettajana on Kankaanpään Liikenteen Veikko Viljanen tai hänen virolainen kuskinsa Antsi.

Ei kommentteja: