perjantai 18. helmikuuta 2011

Harmaa talous kitkettävä pois juurineen

Julkilausuma HARMAA TALOUS KITKETTÄVÄ Perussuomalaisten piirikokouksessa 19.2.2011

Nykymuotiin tullut nimike kestävyysvaje on yli 10 miljardin luokkaa. Samoihin lukuihin yltää maamme harmaa talous, jonka vuosihinnaksi on laskettu 10-14 miljardiin euroon. Yksistään jo siitä olisi saatavissa verotuloja 2,5 miljardia, eli jo sillä saataisiin vaje katetuksi muutamassa vuodessa.

Jo kymmenen vuotta sitten laadittiin mietinto harmaan talouden kitkemiseksi ja tiivistettiin veroviranomaisten, poliisiviranomaisten ja työsuojelutarkastajien yhteistyötä, mutta tulokset ovat olleet laihoja. Siksi tulevan hallituksen ohjelmaan on saatava tarkka ohjelma harmaan talouden saamiseksi kuriin, sillä nythän päinvastoin tilanteen korjaamista on vaikeutettu esim. poliisin taloustutkintayksikön purkamisella.

Niinpä verohallinnon tarkastajia ja työsuojelutarkastajia on lisättävä ja heille on annettava lisää oikeuksia. On perustettava keskitetty harmaan talouden selvityskeskus. Tilaajavastuulain laiminlyönneistä tulevia sakkorangaistuksia on korotettava tuntuvasti. Työmaiden työntekijöille on saatava veronumerot. Suomalaisten tilalle tuotavalle maahanmuuttajien työvoimareserville on saatava sulku. On luotava sertifigaatio eli valtuutettujen urakoitsijoiden järjestelmä. Näillä ja muilla vastaavilla toimenpiteillä on juuritettava perin pohjin varsinkin työvoimavaltaisille aloillemme kuten rakennus-, ravintola- ja kuljetusaloille pesiytynyt harmaa talous pois maatamme köydyttämästä. Ja näin vältytään monista muista paljon ikävämmistä taloutemme tervehdyttämiskeinoista kuten ainakin raskaista pienituloisten veronkorotuksista.

Ei kommentteja: