perjantai 18. helmikuuta 2011

Oho

Ennen sano Eemeli Oho. Nyt sen sanoi Auli Kangasmäki PerusSuomalaisten ahtaassa puoluetoimistossa ja taisi sen saman toistaa Päivi Räsänenkin. PS ja demarit samassa 17,9% ja keskusta 18,2%. Tämä kaikki Hesarin Gallup-tutkimuksessa.

Gallupeita tulee aina peilata saman tutkimuksen aiempiin tuloksiin. Niinpä Tammikuun gallupista PS on noussut +1,7%, demarit pudonnut -0,3 % ja keskusta -0,1. Suurin laskija on kuitenkin edelleen suurimpana keikkuva kokoomus -o,8%, jolla on vielä 20,2% kannatus, vaikka se 9.2. julkaistussa MTV:n mukaan oli laskenut ensi kerran tällä vaalikaudella alle 20% eli oli 19,8%. Ei ihme että Jyrki-boy on oikein motivoitunut ja puhkuu taistelutahtoa.

Nyt näyttääkin enemmän kuin ilmeiseltä, että kaikkien näiden ns. vanhojen suurina pidettyjen kolmen puolueen kaikki voimat tähdätäänkin nimenomaan eduskuntavaaleista 13,8% nousseen PerusSuomalaisten lyömiseen. Siinä mielessä on ymmärrettävissä Timo Soininkin kutsuminen entisiin kolmen puolueen keskenään pitämiin television pääministeriehdokkaiden vaalipaneeleihin. Mutta kyllä Timo kestää näiden kolmen yhteishyökkäyksenkin ja kääntää sen vain voitokseen.

Timolla on nyt vahva ja kokemusperäinen tieto EU:sta. Samoin oman maan asioihin tuoma vuosikymmenien kokemus. Silloin on myös jo julkistettu puolueen vaaliohjelma, johon on hyvä perustaa asiapuheet. Yhtenä keskeisenä kysymyksenä tulee olemaan talouden kuntoonlaittaminen. Siihen löytyy myös keinoja: talouskasvu, työllisyyden parantaminen, pääoma- ja varallisuusverotusta, harmaan talouden suitsiminen, nimettyjä säästöjäkin. Eikä syntynyttä kestävyysvajetta tarvitse vuodessa eikä kahdessa täyttää, siihen riittää vaikka kaksikin vaalikautta, kunhan ei enään kasvateta budjettivajetta.

Ei kommentteja: