maanantai 21. helmikuuta 2011

Oikeudenmukaisuutta

Kulta-Kalle Kangasniemi kirjoitti facebookiini: Anssi, mitä ihmettä! Perussuomalaisten kannatus jo yli 27 prosenttia". Timo Soini painotti Rauman tilaisuudessa kansan kaipaavan OIKEUDENMUKAISUUTTA. Ja tässä näkyy tulosta. Onko joku saanut tietoonsa Satakunnan Kansan todellisen galluplukeman ennen korjauskertoimen laskemista, jonka lähtökohta on jo siinä virheellinen, ettei PerusSuomalaisten kannatusta voi lähteä vertaamaan edellisiin eduskuntavaaleihin, koska kannatuslukemat ovat nyt aivan eri luokaa, silloinhan tuloksena oli 4,1%. Toinen virhemarginaaleja aiheuttava on puolueemme Satakunnassa nauttima maan keskimääräistä kannatusta suurempi suosio, eduskuntavaaleissakin se oli +1,1%.

Koko yhteiskunta huutaa nyt oikeudenmukaisuuden perään. Räikein viime päivien esimerkki eriarvoistamisesta on valtion osakkuusyhtiön Outokummun toimitusjohtajalle 59-vuoden iässä annettut eläke-edut, erorahaa 1,9 miljoonaan ja 530.000 euron vuosieläke. Eikä hän ole ainoa laatuaan. Siksi kansalaisten oikeudentunto vaatii maamme asioiden hoitoon edes jotain järkeä.

Sekin ottaa kansalaisia pannuun, kun väitetään ylimielisesti, että PS:n kannattajat ovat yksinkertaisia, että puolueella ei ole hyviä ehdokkaita ja kaiken kukkuraksi kannattajat eivät tosipaikan tullen lähde äänestämäänkään, kun osa on tullut nukkuvien joukosta. Muiden puolueiden osoittama halveksinta kääntyykin niiden omaan nilkaan.

Väitetään myös ettei PS:lla ole ohjelmaa. Se on vale. Vaaliohjelma julkaistaan 25.2. Ja kantojamme on koko ajan tullut näkyviin maahanmuuttoasiassa, jätevesiasetuksessa, eläkkeiden taitetun indeksin poistamisehdotuksissa, pienyrittäjien tukemisessa, EU-takauksien vastustamisessa, aselaissa, pakkoruotsin vastustamisessa, verotuksen progressiivisuuden korostamisella tasaverojen sijasta, vaatimuksella perheviljelmien elinkelpoisuudesta jne.

Omasta Nato kannastaan Timo toi esiin väärinkäsityksen lähteneen liikkeelle kysymyksestä, kumpi ennen Nato vai EU. Kysymys oli kuin jos kuolemaantuomitulta olisi kysytty: Ammutaanko vai hirtetäänkö? Eli niistä kahdesta Timo oli valinnut ensin Naton, mutta vastustaa tietysti molempia.

Niinpä kaikki nukkuvatkaan eivät ole huono-osaisia, vaan nykymenosta tarpeensa saaneita. Ja nyt hekin lähtevät liikkeelle kun vanhojen puolueiden vaalirahasekoiluille ja muulle ryhdittömyydelle on lopultakin saatavissa sulku ja tervehdyttävä muutos kansan voimakkaan protestin ansiosta. Rehellisyys maan perii, sittenkin.

Ei kommentteja: