keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Sappileikkaukseen

Sappea ja etikkata hänen juodakseen he toi veisataan kärsimysvirressä kohta alkavana paastonaikana. Toisenlaisesta sapesta puhuu kolumnisti Nils Torvalds, kun muita puolueita sapettaa PerusSuomalaisten nousu. Niinpä hän epäilee näiden kohtapuoliin , viimeistään 17.4., joutuvan sappileikkaukseen.

Aivan samoin kuin Timo Soini blogissaan toteaa kannatuksemme kovan kasvun aiheuttavan myös vastustuksen kasvua myös Torvalds ihmettelee osuvasti poliittista lyhytnäköisyyttä siitä, että jokaisessa politiikkaa käsittelevässä ohjelmassa äimistellään PerusSuomalaisten nousua, vaikka tämä valtaeliitin hylkäämä kasvava syrjäytyneiden määrä on ollut nähtävissä 1990-luvulta lähtien.

Niinpä Matti Heikkilä ja Kari Vähätalo toimittivat jo v. 1995 kirjan huono-osaisuudesta ja hyvinvointivaltiosta, jota purettiin laman aiheuttamin leikkauksin, jotka koskivat pääasiassa kuntia ja lapsilisiä. Reko Lundan puolestaan kirjoitti ja ohjasi kaksi menestysnäytelmää: Tarpeettomia ihmisiä, Ihmisiä hyvinvointivaltiossa..

Näitä hälytyshuutoja eivät kuitenkaan poliittiset johtajamme ole kuunnelleet ja siksi olemme tilanteessa, että jatkuneelle kansan unohtaneelle kehitykselle tulee tuomiopäivä 17.4. Torvalds itse ei aio osallistua tähän protestiliikkeeseen - voisi kyllä ottaa ihan hyvällä syyllä osaakin - mutta kyllä ymmärtää hyvin niitä, jotka lähtevät äänestämään mielessään yksi ainoa asia: jo riittää!

Niinpä nyt on murtumassa näennäinen demokraattinen konsensus ja sitä voidaan Torvaldsin mukaan eheyttää vain todellisella demokratialla eli kansan äänen kuulemisella. Ja siihen tarjoaa tällä kertaa oivan mahdollisuuden PerusSuomalaisten äänestäminen.

Onko siis valtapuolueilla edessään sapettamisesta syntyvä sappileikkaus!

Ei kommentteja: