sunnuntai 6. helmikuuta 2011

PerusSuomalaisten julkisuutta riittää

Taas viikonvaihteessa on tullut enemmän kuin kylliksi julkisuutta PerusSuomalaisille.

Viimeksi illan TV-uutisissa näytettiin Helsingin Balderin salista EU:n Vapaan ja demokraattisen Eurooppa-ryhmän puheenjohtaja Nigel Faragen EU-kriittistä puheenvuoroa. Farage sanoi suoraan tulleensa siivittämään PerusSuomalaisten vaalivoittoa ja -työtä, joka galluppienkin valossa näyttää olevan hyvässä vauhdissa. Koko EFD-ryhmä pitää huomenna kokoustaan Suomessa. Laariin sataa!

Hesari kunnostautui lauantaina lähes sivun jutulla Soinin ja Putkosen tekemästä ominaispäästöihin keskittyvästä ilmastopoliittisesta ohjelmasta. Kommentoija Juha-Pekka Raeste kirjoittaa Soinin haaveiden ja realismin räikeästä ristiriidasta. Samaan päätyy Yrjö Rautio Avussa omassa katsauksessaan. Tänään Hesarin pilapiirtäjä Karlsson on asettanut Soinin vaa´alle, jota kolmen vanhojen ja ns. suurten puolueiden puheenjohtajat katselevat kateellisina toivoen vaa´an näyttävän vanhoja kiloja eli ei viimeisiä 16,6% lukemia.

Viikonlopun Iltasananomat revittää PerusSuomalaisita parillakin aukeamalla. Heti sivuilla 2 ja 3 puhutaan taas puolueen Ilmastopoliittiisesta ohjelmasta. Käy ilmi, ettei tekijä ole niin yksioikoisesti yksin Putkonen, sillä Timon EU-sivuiltakin on kuultavissa hänen ensimmäinen asiaa kosketteleva puheensa europarlamentissa jo lokakuussa 2009, kun Metalliliiton lausunto julkistettiin helmikuussa 2010. Tärkeintä kuitenkin on itse sisältö päästökauppakeinottelun sijalle esitettävistä ominaispäästöistä: se maksaa, kuka suttaa. Yksinkertaista!

Toinen Iltasanomien aukeama onkin sitten omistettu Timo Soinin esittämille säästäehdotuksille, joista kerroin eilisessä blogissani. Juttu on -taas harhaanjohtavasti- otsakoitu: Soini kävisi keskiluokan kukkarolla, kun kuitenkin tarkoituksena on auttaa heikommassa asemassa olevia ja kurittaa niitä ns. rikkaita, joilla ei näin vaalien alla löydy yhtäkään ystävää. Timo tuo esiin myös kaksi ministeriehdokasta, joista itsekin olen puhunut: maanpuolustusasioihin monipuolisesti perehtyneen tohtori Jussi Niinistön ja jo aiemmin ministerin kokemusta saaneen Raimo Vistbackan.

Sokerina pohjalla Suomen Kuvalehti, jonka kolumnisti Jarkko Vesikansa yrittää patistaa näiden ns. suurten puolueiden puheenjohtajia katkaisemaan perusSuomalaisten voittokulkua, mutta vaikealta se heidän kannaltaan näyttää. Vesikansa toteaa PerusSuomalaisten saaneen suomalaisuuden keppihevosekseen ja jos vain PerusSuomalaiset edustavat jatkossakin vaihtoehtoa nykymenolle, voi puoluekenttä mullistua pysyvästikin. Muutenkin Vesikansa analysoi viisaasti nykytilannetta: Suomi on pullollaan unohdettujen arvojen edustajia, jotka kokevat jääneensä huutolaispojiksi tasavallan päätöksenteossa luetellen sitten monia tällaisia ryhmiä, jotka soimaavat vallalla olevaa laveaa, vihertävää liberalismia, joka kääntyy helposti naiviksi vastuuttomuudeksi.

Oma erinomainen lukunsa on Suomen Kuvalehden mainio humoresti Jukka Ukkola. Hän kirjoittaa aiheesta Supersu, jossa hän parodioi Timo Soinia, miten lopultakin näkyy valoa politiikan umpitunnelin päässä: valo on eduskuntavaalien suurvoittaja Timo Soini (supersu).
Pakinan on jokaisen luettava itse, jos ei muuten, niin siitä tulee väkisinkin hymyä huuleen.

Ei kommentteja: