lauantai 5. helmikuuta 2011

Pieniä on silakat joulukaloiksi

Vaalien alla on vaikeaa puhua menojen karsimisesta. Eihän nykyinen Kiviniemen vuoden mittainen pätkävaltioneuvostokaan ole muuta tehnyt kuin 8 miljardia lisää velkaa. Kaikkienkin puolueiden leikkauslistat ovat todella pieniä kuin pyy maailmanlopun edellä.

Eipä tässä tee poikkeusta Timo Soinikaan, jonka leikkauslistaa mainostaa Iltasanomat päivän Hesarin ilmoituksessa. Vaikeaa se on Timollakin kertoa vähennyksistä eikä niistä paljoa kerry muotiin tulleen kestävyysvajeen kattamiseksi. Ehkä kaikkea ei tarvikaan kerryttää supistuksista, näyttäähän talouskasvu ylittävän kaikki ennusteet, vajetta ei tarvi täyttää kokonaan vuodessa eikä kahdessa ja ehkä vajaus ei olekaan niin järin valtava ja ennen kaikkea menojen kasvua on hillittävä.

Jotain kuitenkin Timolta löytyy: kehitysavusta, yritystuista, EU-tuista. EU:n nettomaksuosuutemme on liian suuri, rakennerahastojen väärinkäytökset poistettava, Iso-Britannian jäsenmaksutuki lopetettava.

Kalliita laitospaikkoja voidaan vähentää, kun omaishoidon tuki siirretään Kelan hoidettavaksi. Pelkkä palveluasumispaikka maksaa vähintään 3 000 euroa kuukaudessa.

Rikkaiden lapsilisät siirretään toimeentuloasiakkaille, jotka nyt ovat jääneet ilman lapsilisiä.

Meille ja koko suomalaisuutemme säilymiselle tärkeän puolustuslaitoksen vuosittaiseen rahoituksen 2% kasvuun voidaan puuttua, perusmäärärahoja ei voida vähentää. Varuskunnat säilytetään paitsi Dragsvikin varuskunta siirretään Upinniemen yhteyteen.

Meillekin ajankohtaiseen kuntien yhteenliittymiseen nykyisin kuuluvaan virkojen sementoimiseen viideksi vuodeksi olisi voitava kajota johtavien virkamiesten osalta. Suorittavalle portaalle takuu on ihan oikein.

Tältä pohjalta on hyvä lähteä. Eiköhän pakkoruotsin poistamisesestakin löytyisi säästöjä ja sosiaalimaahanmuuttajien rajoittamisesta ja heidän etujensa karsimisesta. Harmaan talouden kitkeminen vasta tuloja toisikin. Pienniä ovat silakat joulukaloiksi, mutta maukkaita. Jostakin on taloudenkin tasapainottamisessa lähdettävä.

Ei kommentteja: