lauantai 26. helmikuuta 2011

Toisenlainen vaalitilaisuus

Wassen Antti järjesti kylätapahtuman ja samalla ajankohtaan sopivasti samaan yhteyteen vaalitilaisuuden Vatajankosken voimalaitossillan kupeeseen Honkajoella. Pitkän kovan pakkaskauden jälkeen sääkin oli sopiva, vain muutama aste pakkasen puolella eikä tuulikaan tuivertanut liian kovasti Karvianjoen rantaan sytytetyn nuotionkin lämmittäessä ja käristäessä tarjolla olevia makkaroita.

Vatajankosken kylääkin kuten muitakin kyliä on ajan juoksu kohdellut kaltoin, kyläkoulu on ammoin lopetettu, kylässä parhaimmillaan olleet kaksikin kyläkauppaa ovat samoin sulkeneet ovensa, Uudentalon kauppa jo vuosikymmeniä sitten. Kuitenkin nyt Antti pisti pystyyn mukavan yhteisen kokoontumiseen urheiluseura Honkajoen Kisan nimissä. Kyllä kylällä on Santaniemen tanssilavakin, jolla varmaan pidetään kesäisin jotkut tanssit.

Paikalle kokoontui ihan mukavasti kyläläisiä ja muutakin väkeä, pitäjän politiikkojakin, onhan Honkajoelta kaksi eduskuntavaaliehdokastakin Laitilan Tommi meiltä PerusSuomalaisilta ja keskustalta Hannu Uusihonko. Kankaanpäänkin ehdokkaista meitä oli kolme ja muualtakin tulleita ehdokkaita Porin puolesta oli useampia. Kaikki ehdokkaat saimme käyttää pienen esittely- tai palopuheen mekafooniinhuutaen ehkä jotain kuuluikin lähes kaikkiaan sataan nousseelle yleisöjoukolle.l

Pääosassa oli kuitenkin keskustelu ja jutustelu, juttukavereita kyllä riitti, oli yksi rintamaveteraanikin jaksanut tulla mukaan vävypoikansa kanssa. Paikallis- ja varsinkin aluepolitiikka näytti olevan kiinnostava aihe, honkajokisethan ovat jättäytyneet pois uuden suuremman kunnan perustamishankkeista. Rötösherrat kuriin-tikkuaskejakin sain jaettua.

Kotiin tuomisiakin oli, kun aina ostan arpoja vaimon nimiin hänen arpaonnensa takia. Nytkin tuli runsaasti voittoja sisältäneistä arpajaisista pari voittoa mm. Honkajoen kuuluisan puutarhan luomutuotteita. Tällaisissa tilanteissa yhteisessä kylätapahtumassa myös politiikka on mukana luontevasti yhtenä osatekijänä. Olemmehan yhteisellä asialla. Kiitokset Wassen Antille mukavasta tapahtumasta!

Viikon päästä on vähän samanlainen tilanne Kankaanpään Vihteljärven kyläkaupalla kyläyhdistyksen ollessa kokoonkutsujana.

Ei kommentteja: