tiistai 8. helmikuuta 2011

Vipinää taas seurakuntapuolellakin

Aikasmoisesti on kirkkopuolellekin pakkaantunut tapahtumia. Osa johtuu ehdokkaanaolosta seurakuntavaaleista, osa edelleen pappina toimimisesta, eihän tästä tehtävästä koskaan päästä tai jouduta eikä liioin halutta eläkkeelle. Kerran pappi, aina pappi.

Viime sunnuntaina kynttilänpäivänä oli Kankaanpään kirkossa monen muun aiheen lisäksi myös meidän uusien luottamushenkilöiden siunaamistilaisuus. Kirkonmenojen jälkeen aina kello 16 asti jatkui sitten luottamusmieskoulutus. Kaikki seurakunnan eri työmuodot esittäytyivät.

Uusi kirkkoneuvosto pitää ensimmäisen kokouksensa keskiviikkona. Sitä varten kokoonnuimme jo perjantai-iltana ryhmäkokoukseen pohtimaan tulevia edessä olevia asioita, joista yksi suurimmista on koko seurakuntakeskuksen edessä oleva saneeraus homemyrkkyvaurioiden ja ikääntymisen johdosta. Neuvoston aluksi tutustumme homerakennuksiin ja lisäksi on parin tunnin koulutusrupeamakin.

Tänään tiistaina saimme pitää seurakuntakeskuksessa siioninvirsiseurat yli 30 hengen kanssa. Jaakko Löytty, armoitettu matkaveisaaja oli mukana, samoin pastori kirkkovaltuuston puheenjohtaja Jari Koskela. Virsi soi mahtavasti ilman säestystä kuten seuroissa on käytäntönä, kun esiveisaajana oli Jaska. Pari hänen itsensäkin tekemää virttä veisattiin: Olen kahden maan kansalainen, Viimeinen virsi. Perjantaina on herännäisseurat Porissa.

Lauantaille osuu hiippakunnallinen koulutustilaisuus Säkylän seurakunnan leirikeskuksessa. Sunnuntaina olen pitämässä Jämijärven kirkossa messua, jonka jälkeen on siunaustilaisuus. Toinenkin tutun siunauspyyntö tuli tänään parin viikon päähän. Tässä kuussa on sovittu myös kaksi kastetta, toinen kotikaste, toinen seurakunnan leirikeskuksessa Hakoniemessä.

Jaakko Löytyn kanssa olemme jälleen pian yhdessä, sillä kahden viikon päästä hän on Porin joka toinen viikko pidettävissä seuroissa ja laskiaisena 6.3. hän saarnaa Herättäjän-päivässä Raumalla. Lisää koulutustakin saamme 2.3. Kankaanpäässä rovastikunnallisesti rovasti Jussi Pelto-Pirin ja lakimiesasessori Matti Mäkisen toimesta. Eipä oppi ojaan kada ja oppia ikä kaikki.

Jjos laskupää ei klikannut, sain tältä laskemalta 16 eri tilaisuutta tälle lyhyelle ajanjaksolle.

Ei kommentteja: