perjantai 25. maaliskuuta 2011

Sotainvalidit juhlakokoustivat

Sotainvalidijäseniä on Satakunnan piirissä vielä 544, puoliso- ja tukijäseniä yli tuhat. 98 veljeä oli vuoden aikana kutsuttu viimeiseen iltahuutoon, heistä neljä Kankaanpäästä. Tämä käy ilmi Sotainvalidien Veljesliiton Satakunnan piirin vuosikertomuksesta, jonka hyväksyminen oli yhtenä asiana piirin vuosikokouksessa Porissa.

Olen saanut olla vuodesta 2008 Kankaanpään Seudun Sotainvalidien puheenjohtajana poisnukkuneen Seppo Päivikkeen jälkeen ja viimeisen vuoden myös piirihallituksen jäsenenä Toivo Lautaojan haluttua jäädä pois. Näin on sotainvalidiemme toiminta ja tilanne tullut tutuksi. Piiritasolla on Porissa oma toimisto yhdessä muiden veteraanijärjestöjen kanssa. Toiminnanjohtajana työskentelee tarmokkaasti Marika Keskinen järjestäen monenlaista toimintaa.

Vuosijuhla on perinteiseen tapaan aina Porin Suomalaisella Klubilla. Musiikista vastaa aina Satakunnan Sotilassoittokunta, jota tällä kerralla johti Riku Huhtasalon tilalla Ville Katajamäki. Porin kaupungin tervehdyksen esitti vanhuspalveluiden johtaja Pirjo Rehula. Myös liitosta oli tervehdyksentuoja. Suuren ansiomerkin saajien joukossa oli Kankaanpäästä osastomme monikymmenvuotinen rahastonhoitaja Aino Lilja, joka tiukkanan kukkaronnyörien pitäjänä jos kuka on huomionosoituksensa ansainnut. Rovasti Ilkka Perttula piirin luottamuspappina piti hartauden ja lähetti seppelpartion sankarihaudoille.

Teemme arvokasta työtä siinä hengessä, ettei veljeä jätetä vielä jäljellä olevien veljienkään osalta. Liitonkin varallisuutta realisoidaan koko ajan ja jaetaan piirien kautta osastoille veljien tukemiseksi. Näin olemme heidän rinnallansa lopuun asti. Ja juuri tässä työssä tarvitaan myös meitä nuorempia ja se on meidän kunniatehtävämme.

Ei kommentteja: