maanantai 25. huhtikuuta 2011

Pitkä linja

Kallisarvoisena todistusaineistona säilyttämäni jäsenkortti vuodelta 1969 on vanhin kiinnekohta SMP:n puolueeseen. Edellisvuonna oli veljeni Jouko tullut SMP:n valtuutetuksi Kankaanpäässä. Samana vuonna alkoi myös oma kunnallispoliitinen urani koulusuunnittelutoimikunnassa, jossa oli mukna myös enoni Kauko Räike.

Vuonna 1975 olimme sitten molemmat ensi kertaa veljeni kanssa kunnallisvaaliehdokkaina ja tulimme molemmat valituiksi neljän hengen SMP:n valtuustoryhmään. Vuonna 1978 pidettiin valitsijamiesvaalit, veljestäni tuli Veikko Vennamon valitsijamies, minä olin ensimmäinen varamies, mutta seuraavan vuoden eduskuntavaaleissa puolestaan minut valittiin eduskuntaan 10 000 äänellä oltuani ykkösehdokkaana kristillisen liiton kanssa solmitun vaaliliiton ansiosta.

Meidän seitsenhenkinen eduskuntaryhmämme toimi ahkerasti ja tulosta tuottavasti niin, että seuraavissa eduskuntavaaleissa v.1983 ryhmämme kasvoi 17 hengen joukoksi, sain 16 ooo ääntä ja Satakunnasta saimme kaksi kansanedustajaa toisena Lea Mäkipää. V. 1987 osat sitten vaihtuivat ja vain Lea tuli valituksi. Pekka Vennamon ja Raimo Vistbackan poliittisena sihteerinä liikenneministeriössä olin 1989-1990.

Omalta osaltani alkoi pappiskausi. Kymmenen vuotta olin Herättäyhdistyksen matkapappina. Jämijärven kirkkoherraksi tulin vuodesta 1998 ja Jurvan kirkkoherraksi vuodesta 2002.
Eläkevuosina tein vielä sijaisuuksia vt.kappalaisena Keski-Porin, Noormarkun ja oman kotipaikkani Kankaanpään seurakunnissa.

Ja nyt siis 24 vuoden tauon jälkeen aukeni ovi uudelleen Arkaadianmäen linnaan. Edellisvaaleissa lähes 5000 äänellä eduskuntapaikka jäi muutaman sadan äänen päähän, nyt saimme taas toisen kerran Satakunnasta peräti kaksi kansanedustajaa, toisena on Ari Jalonen Porista. Ja tästä jatkamme kohden uusia seikkailuja.

Ei kommentteja: