keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Eduskuntatyön edellytykset valmistuvat

Eduskuntatyö käynnistyäkseen vaatii paljon teknistä valmistelua, ei riitä, että kansa on puhunut ja että 200 edustajaa on valikoitunut ehdokkaiden joukosta.

2. varapuhemiehenä olen oikeutettu erityisavustajaan, joka tänään rekrytoitiin ja oli näin paikanpäällä eduskunnassa. Meillä varapuhemiehillä on myös yhteinen sihteeri vuosikymmeniä tehtävässään ansiokkaasti toiminut Liisa Kulju, joka laatii meille päivittäiset ohjelman, jotta tiedämme olla oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Kuulummehan sekä puhemmiesneuvostoon että kansliatoimikuntaan, olemme aina vastaanottamassa eduskunnassa käyviä valtiovieraita, tänäänkin olimme tervehtimässä kenraalikuvernööriä Uudesta-Seelannista, 24.5. tulee eduskuntaan tutustumaan Kroatian presidentti. Ja johdammehan pitemmissä istunnoissa puhettakin, tosin Ben Zyscowicz on tähän asti huolehtinut johtamisesta.

Olemme myös saaneet omat tietokoneet, joka tänään myös avautui. Ja heti oli satoja sähköposteja. Omat kännykät saamme myös, omani osalta on vaikeuksia, kun haluan säilyttää oman numeroni, joka on saatu dna-liittymänä. Nyt ei eduskunnassa pystytä vaihtoa suorittamaan, kun eduskunta käyttää Elisa-liittymää. Myöskään vaihto ei luonnannut dna-kauppiaan luona, vaan täytyy mennä Elisan toimistoon, jossa oma dna-liittymäni muutetaan Elisalle ja sitten eduskunta voi hoitaa oman kännykkäni. Kankaanpäässä ei Elisa-palvelua ole.

Monenlaisia kortteja olemme myös saaneet. Tärkeä on kaikkialle taloon päästävä kulkukortti. Liikkumista varten on taksikortti, linja-autokortti ja Helsingin liikennelaitoksen kulkuvälineisiin käyvä kortti. Junaliput pitää hankkia aina kutakin matkaa varten eduskunnan matkatoimistosta, samoin lentoliput, joita en toistaiseksi tarvinne. Oma virka-autokin kuljettajineen olisi varapuhemiehillä käytössä.

Kansanedustajilla on jokaisella avustaja, joka minun hankkimani myös oli tänään taloon tutustumassa. Näin on monipuoliset edellytykset tehokkaaseen toimintaan. Nykytietokonetekniikan muassaan tuomat ongelmatkin on näin voitettavissa. Esim. kotitietokoneeni sähkäpostiviestit eivät ole kulkeneet pariin päivään kumpaankaan suuntaan eikä vian pitäisi olla ainakaan omassa koneessani. Missä lie vika, liekö se johdossa tai johdoissa, kuten laulussakin sanotaan.

Aluksi olemme täysi-istunnoissa olleet aakkosjärjestyksessä. Tänään päätimme puolueiden istumajärjestyksestä ja näin pääsemme omille paikoillemme, minä tosin olen väärässä rivissä eli kolmannessa kun kuulut ryhmämme hierarkkian mukaan toiseen, mutta se korjaantunee samassa, kun Benille etsitään paikka salista hänen lopetettuaan puhemiehen pestinsä hallituksen muodostamisen jälkeen. Eduskuntaryhmämmekin on kokoustanut kolmesti.

Ei kommentteja: