keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Ei hyvä

Eduskunta valitsi sitten uuden pääministerin. Valituksi tuli pääministeriehdokas, jonka Ben Zyskowicz oli käynyt eilen ilmoittamassa Tasavallan presidentille Tarja Haloselle Kultarannassa.

Eduskunta sai presidentiltä kirjeen, jossa hän, kuultuaan eduskunnan puhemies Ben Zyskowiczia ilmoitti, että perustuslain 61 §:n 2 momentissa tarkoitettu pääministeriehdokas on kansanedustaja, yhteiskuntatieteiden maisteri Jyrki Katainen.

Suoritetussa äänestyksessä jaa ääniä eli Kataisen puolesta annettiin 118, vastaan äänesti 72 ja poissa oli 9, joista suurin osa oli kansainvälisissä tehtävissä kuten meidän perussuomalaistenkin Ismo Soukola ja Pirkko Mattila. Punaista nappia painoimme me perussuomalaiset, keskusta ja kaksi vasemmistoliittolaista.

Kun näin äänestyksessä enemmän kuin puolet annnetuista äänistä kannatti Jyrki Kataisen valitsemista, valittiin hänet Suomen perustuslain 61 §:n 2 momentin mukaisesti pääministeriksi.

Tänään sitten kello 16.30 on ollut Tasavallan presidentin esittelyssä valtioneuvoston vaihdos ja valtioneuvoston järjestäytymisistunto, molemmat valtioneuvoston linnassa. Kello 17.40 oli vanhan hallituksen tervehdyskäynti presidentin luona ja kello 18.20 uusi hallitus puolestaan kävi tervehdyskäynnillä niin ikään presidentinlinnassa.

Huomenna eduskunnan täysistunnossa ilmoitetaan valtioneuvoston vaihdosta koskeva Tasavallan presidentin kirje. Samoin saadaan tiedonanto hallituksen ohjelmasta. Toisessa täysistunnossa, jossa johdan puhetta, valitaan puhemies ja 1. varapuhemies eroa pyytäneiden tilalle.

Sitten lähdetäänkin viettämään juhannusta ja palataan tiistaina viikoksi ruotimaan ei hyvää hallitusohjelmaa, jossa on hyvin paljon ympäripyöreää: kehittämistä passiivissa 160 kertaa ja muita vastaavia sanontoja kuten selvitetään, edistetään, vahvistetaan, arvioidaan tehostetaan jne.

Ei kommentteja: