perjantai 10. kesäkuuta 2011

Myrskyn merkkejä

Viikottain ajelen Parkanon rautatieasemalle, jossa tosin auto oli parkissakin lähes viikon, kun kesäkuun eka päivänä helatorstaiaattona ei junalla päässytkään Tamperetta pitemmälle, koska myrsky oli katkaissut kaatuneilla puilla ratayhteyden Parkanon välille. Nyt sitten myös valtatiellä 23 varsinkin Jämijärveltä Parkanoon näkee pitkin tienvarsia myrskyn merkkejä valtavasti tuulen kaatamia puita sikin sokin. Pyörremyrskyllä on ollut voimaa, on vähän luvattu samanlaista tulevaksikin viikonlopuksi, ainakin hellettä riittää, josta voi ilmavirtauksia syntyä.

Vähän samanlaisia tunteita on Jyrki Kataisen uusimmasta hallitusratkaisustakin, kun hän viime viikkoisen riitaantumisen jälkeen kutsuikin kaikki entiset kuusi puoluetta uudelleen hallituksen muodostajiksi antaen taas vain viikon aikaa jatkoneuvotteluille, onhan heillä tietysti hyvää pohjaa aikaisemmasta 13 päivän neuvottelustaan.

Uutisissa ja kommenteissa on taas esiintynyt vanha laulu PerusSuomalaisten vastuuttomuudesta, kun Katainen ja Timo Soini eivät päässeet samalle aaltopituudelle, vaikka olisimme saaneet luvan äänestää jopa kahdesti EU-tukia vastaan. Mutta mitäs se olisi auttanut, äänestyksiä tulee jatkuvalla syötöllä ja pyrkimyksenämmehän on koko EU-tukipolitiikasta luopuminen, eli ei mitään muutosta olekaan tulossa. Itseään ja äänestäjiään ei kannata pettää. Näin Katainen ei ole muuttanut piiruakaan EU-politiikastaan, johon kuitenkin ennemmin tai myöhemmin tulee muutos, rahat yksinkertaisesti loppuvat muuallakin, Saksassa jo kuuluu voimakasta vastustusta, vaikka siellä jo hyväksyttiinkin Kreikan uusi lainapaketti, joka vielä juhannukseksi tullee tänne Suomenkin eduskuntaan päätettäväksi.

Uhkaako myrsky koko Euroopan talouselämää, eikö olisi jo aika lopettaa lainotukset ja päästää esim. juuri Kreikka suurine kultavarantoineen ja muine valtion omistuksineen nousemaan jaloilleen omin voimin, onhan siellä jo hyviä merkkejä, jopa kuolleiden eläkkeiden maksatukset on lopetettu.

Ei kommentteja: