torstai 9. kesäkuuta 2011

On kesää pidellyt - eduskuntaryhmä toimii

Hellepäiviä riittää koko viikko. Niin myös muuta pientä vipinää!

Eduskuntaryhmässä kävimme erinomaisen rakentavan ja perinpohjaisen kaksituntisen keskustelun syntyneestä hallitusneuvottelutilanteesta, jossa kaikki on auki ja lähdetään ikään kuin aivan alusta. Meillä PerusSuomalaisilla olisi kovasti vientiä ja haluakin päästä mukaan, mutta ei millä ehdoilla tahansa. Tiedämme hyvin, että vain hallituksesta käsin voidaan vaikuttaa ja näin saada jotain aikaiseksikin. Ja sitähän varten olemme mukana politiikassa.

Olimme myös ryhmänä ensimmäisellä vierailulla, YLE oli kutsunut meidät tutustumaan taloonsa ja toimintaansa. Ja mistäpä muusta lopulta oli kyse kuin rahasta eli miten puoli miljardia YLE:n rahoitukseksi kerätään. Kymmenessä vuodessa on tv-luvan 244€ maksavien talouksien luku pudonnut 10% ollen nyt 74%, samassa ajassa on väkeä vähennetty viidennes eli 900 henkeä. Talossa vallitsee siis kova tahtotila kustannusten hillitsemiseksi.

Puolueessa ymmärämme erinomaisen hyvin YLE:n toiminnan tärkeyden koko suomalaisen olemisenmuodon ja kulttuurin ylläpitämiseksi, tavoitettavuuskin on lähes 100% luokkaa. Lähetyspaikkakuntia näytettäessä huomasin, että meillä on melkein joka paikkakunnlta kansanedustaja, Etelä-Suomessa taisi Lohja olla ainoa ilman kansanedustajaamme. Etelä-Pohjanmaalla vaikka onkin kolem kansanedustajaa, heitä ei ole Seinäjoelta eikä Kokkolasta. Lapin kansanedustajamme on myös kaukana Rovaniemeltä pienestä rajanpinnassa olevasta Sallasta. josta suurin osa rauahanteossa jäi veli venäläiselle.

Rahoitusvaihtoehtoja olisi tietysti nykyinen tv-lupa, talouskohtanen mediamaksu, jota muuten parlamenttaarinen komitea on ehdottanut, mutta viestintäministeri Suvi Linden ei koskaan tuonut sitä päätettäväksi tai sitten suora budjettirahoitus, jollainen Euroopassa on vain Vatikaanissa. Toimitusjohtaja Lauri Kivinen ja muut tähdensivät ennen kaikkea YLE:n olevan eduskunnan eikä hallituksen radion, jotta riippumattomuus säilyisi.

Hellepäivistä lissää taas huomenissa sotainvalidien liittokokouksesta kalakukkojen Kuopijosta!

Ei kommentteja: