keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Perussuomalaisten puheenvuoroja

Päivän Uuden Suomen mukamasuutiseksi oli saatu rovaniemeläisen perussuomalaisen blogista mielipide, ettei ryhmässä ole Timo Soinin lisäksi muita puhujia.

Eduskunnassa mukana olevana ja puhettakin aina vuorollani johtavana voin kertoa aivan muuta. Eka päivänä viiden minuutin puheenvuoron käytti kymmenen edustajaamme ryhmäpuheenvuoron pitäjän Pirkko Ruohonen-Lernerin ja puolueemme puheenjohtajan lisäksi.
Tänään toisena päivänä puhujia on ollut yli kaksikymmentä eli lähes kaikki paikallaolleet ovat olleet äänessä, poissa Pohjoismaiden neuvostossa oli kolme edustajaamme.

Jokaisen puheenvuoroista voisi poimia monia tärkeitä asioita. Timo Soini puuttui taas yhden kerran järjettömään EU-politiikkaan kertoen Norjan ja Sveitsin pärjäävän loistavasti, vaikkeivat kuulu edes EU:hun. Tanska ja Ruotsi eivät kuulu euroon, pärjäävät samoin loistavasti. Mutta me olemme porukoissa, missä on ylivelkaiset: Belgia, Espanja, Italia, Kriekka, Portugali, Irlanti, ja ne ovat eurossa.

Maria Tolppanen Vaasasta kantoi huolta köyhistä lapsiperheistä. Lapsilisät lasketaan edelleenkin tuloksi, mikä pienentää muita tukia. Sen sijaan suurituloisten lapsilisiä ei laiteta verolle. Jos lapset eivät saa elää tasa-arvoisessa maailmassa, mikä on heidän tulevaisuutensa.

Kihniön kunnanvaltuuston puheenjohtaja Lea Mäkipää kantoi huolta kunnille sysättävistä lisätehtävistä ilman niihin osoitettuja määrärahoja. Ja mikä on vanhuspalvelulain kohtalo? Antaako valtio sitä varten kunille täysimääräisesti rahoja? Saadaanko lakiin tärkein eli henkilöstömitoitukset?

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö totesi kokoomusjohtoisen vasemmisthallituksen antavan kylmää kyytiä Suomen puolustusvoimille 200 miljoonan euron supistuksilla. Lakkautetaanko varuskuntia ja näin heikennetään henkilöstön asemaa. Neljäksi kuukaudeksi lyhennettävä varusmiespalvelu on helppo ampua alas.

Heinäkuussa 70 vuotta täyttävä Juha Väätäinen ihmetteli, mistä hatusta työ- ja elinkeinoministeri Ihalainen vetää luvatut 80 000 työpaikkaa neljässä vuodessa. Myöskään hallituksen tavoite saada harmaan talouden kukistamisesta 300 miljoonaa ei tunnu järin isolta, kun verovuoto yksin rakennusbisneksessä on 3 miljardia eli kymmenkertainen.

Eduskunnan ikäpuhemies Kauko Tuupainen Jyväskylästä toi esiin hallituksen ristiriitaisuuden. Hallitus lupaa huolehtia koulutuksen, osaamisen ja tutkimuksen riittävästä rahoituksesta, mutta kuitenkin karsitaan yhteensä yli 273 miljoonaan perusopetuksen, lukio- ja ammattikorkeakouluverkon, ammatillisen ja oppisopimuskoulutuksen, useiden yliopistojen ja Suomen Akatemian määrärahoista.

Paperiteollisuuden luottamusmiehenä Kymessä toiminut Jari Linström puuttui myös harmaaseen talouteen todeten ilolla sen vähentämiseksi suunnitellun veronumeron saamisen tunnistekorttiin, ulkomaisten yritysten ja työntekijöiden verovalvonnan tehostamisen ja työsuojeluvalvonnan resulssien lisäämisen. Mutta täysin päinvastaiseen suuntaa johtaa kotitalousvähennyksen laskeminen 2 000 euroon.

Kurikan Vesa-Matti Saarakkala kantoi myös huolta kuntataloudesta, josta ollaan viemässä 631 miljoonaa euroa, koska etenkin juuri hallituksen valitsema EU-poliittinen linja on betonoitu ja se tulee lopullisesti tyhjentämään veronmaksajien eli valtiolle ja kunnille jää jäljelle vain jo ennestään tyhjät taskut.

Kun tähän kymmen ensimmäisenä puhuneen perussuomalaisen listaan lisätään vielä Viitasaaren Teuvo Hakkaraisenvärikäs neitsytpuhe ruohonjuuritasolta hallitusohjelman toteuttamasta tavallisen yrittäjän ja työntekijän rankaisemisesta kovalla kädellä, Muhoksen Pirkko Mattilan tunteman huolen pohjoisen alueen asukkaista polttoaineverojen ja tasaverojen korotuksista johtuen ja Mika Niikon oppisopimuskoulutuksen puolustamisen yhtenä parhaana nuorten työllistämisvälineenä, vaikka hallitus on leikkaamassa 21 miljoonaa tältä momentilta, niin ei todellakaan voida sanoa PerusSuomalaisten olevan hampaattomia ja puhumattomia. Olihan perussuomalaisten puhujia tämän jälkeen keskustelussa vielä parisenkymmentä.

Ei kommentteja: