tiistai 28. kesäkuuta 2011

Eduskunta istuu täysiä päiviä

Tänäänkin eduskunnan täysistunto alkoi kello 12 ja jatkuu aina kello 23 asti ilman keskeytyksiä. Puhetta olen johtanut kello 16-18 välillä ja taas viimeisen tunnin kello 22 alkaen. Esillä on eduskunnan saama hallituksen ohjelma ja lisäksi vuoden toinen lisäbudjetti.

Puheenvuoron pyytäjiä on yli 120, joista tanään saatiin läpi 60. Välillä oli pääministeri Kataisen ja ryhmäpuheenvuorojen jälkeen parin tunnin kiivas depatti eli väittely minuutin puheenvuoroin paikalta pidettynä. Oppositio tietysti arvosteli ankarasti ja hallituspuolueiden edustajat puolustelivat ja kiittelivät ohjelmaa. Varsinaiset puheenvuorot saivat kestää viisi minuuttia ja ne pidetään puhujakorokkeelta, rymävuorot olivat kymmenen minuutin pituisia.

Kaksi tuntia keskusteltiin myös tähän samaan hyssykkään annetusta lisäbudjetista. Hallitus antaa 28 miljoonaa nuoriso- ja pitkäaikaistyöttömyyden poistamiseksi. Me PerusSuomalaiset jätimme rinnakkaisalloitteen 47.700.000 euron määrärahasta samaan tarkoitukseen. Kohteina ovat työvoimapoliittinen aikuiskoulutus, työllistäminen palkkatukena ja osa rahasta käytettäväksi yksityissektorille sekä kolmannelle sektorille. Varoja ohjattaisiin myös kunnille ja valtiolle ja lisäksi tulisi määräraha starttirahaan ja osa-aikalisään.

Keskiviikkona puhutaan hallitusohjelma loppuun, luvassa on vielä enemmän puhujia kuin tänään, taitaa olla 80 puheenvuoronpyytäjää, heitä voi koko ajan tulla lisää.

Ei kommentteja: