keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Veteraanikirkkopäivä

Lavialla eikä missään ahtaassa vietettiin tämänkesäistä veteraanien seudullista kirkkopäivää, edelliset ovat olleet Huittisissa ja Porissa. Olen saanut olla näissä kaikissa mukana yhtenä ehtoollisjakajana. Näitä aiemmin pidettiin laajemman alueen kirkkopäiviä, jonne Satakunnasta mentiin aina Tampereen Pirkkahalliin.

Lavian kirkkoherra Anna-Kaisa Hautala tähdensi saarnassaan erilaisuudesta huolimatta yhteyttämme Taivaalisen Isämme lapsina ja Vapahtajamme Jeesuksen seuraajina hänen rakkautensa voittamina kutsuttuina itsekin rakkauden tekoja tekemään.

Ruokailu ja pääjuhla pidettiin Suomelan koululla. Juhlapuhujaksi oli kutsuttu teologian tohtori Ossi Haaramäki Nurmoosta. Hänen aiheenaan oli uskonpuhdistajamme Mikael Agricola, jonka elämänkulkua Haaramäki tutkii edelleen aktiivisesti. Kuolinpaikalta Kuolemanjärveltä on löytynyt muistokivi, muttei hautapaikasta Viipurissa ole varmaa tietoa.

Laviasta kiirehdin Verttuun Santikkoon, partiolaisten Pohjois-Satakunnan kesäleirin avajaisiin.
Sain tuoda terveiset eduskunnan puhemiehistöltä ja myös seudullisen kirkkopäivän vierailta kunniakansalaisiltamme sotiemme veteraaneilta, joiden ansiosta itsenäisyytemme ja vapautemme on säilynyt Kansojen Kaitsijan Jumalamme hyvässä suojeluksessa.

On tärkeää, että näitä yhteisiä tilaisuuksia on niin veteraaneillemme kuin nuoremmillekin. Sen tunteminen, että kuulun johonkin suurempaan yhteisöön, on tärkeää ja kannattelee koko olemassaoloamme.

Ei kommentteja: