tiistai 14. kesäkuuta 2011

Eduskuntatiistai

Eduskunta työskentelee vain tiistaista perjantaihin, pidennetty viikonloppu on maakunta-asioiden hoitoa varten. Näin aina mennään Helsinkiin tiistaiaamuna, lähdön ollessa aikaisin aamuvarhaisella. Paluu on perjantaina klo 13 alkavan istunnon päätyttyä ja istunto on aina lyhyt, vain puolituntia, johon yleensä keskitetään edellisinä päivinä puhuttujen asioiden äänestykset.

Tiistain istunto alkaa klo 14, jota ennen on valiokuntia ja muita tapaamisia. Puhemiehet eivät kuulu muihin kuin puhemiesneuvostoon ja kansliatoimikuntaan. Puhemiesneuvosto on aina ennen istuntoa, niin tänäänkin käytiin läpi tulevan istunnon asiat ja muita ajankohtaisia asioita kuten tulevien päivien työjärjestys.

Kesälomalle pääsemme aikaisempien suunnitelmien mukaisesti heinäkuun eka päivänä, koska hallitusneuvottelut ovat lopultakin ottaneet tulta ja niin ennen lomaa saadaan hallitus muodostettua. Pääministeri valitaan tiistain 21. tai keskiviikon 22.6. istunnossa.Torstaina juhannusaatonaatton istunnossa jaetaan hallitusohjelma. Seuraavalla viikolla eli viimeisellä ennen kesälomaa pidetään tiedonantokeskustelut ja puhemiesten ja toimielimien vaalit, ministeripestit vaikuttavat muutoksia näihin miehityksiin. Oma pestini ei pitäisi olla vaihtumassa.

No tänään ennen puhemiesneuvostoa ja täysistuntoa oli TV2 haastattelemassa Hullupäivä-ohjelmaan, joka tulee ulos vasta ensi vuoden puolella. Hallintojohtaja Rauhio esitteli ensi torstain kansliatoimikunnan asiat suurimpana eduskunnan budjettiehdotus ja ryhmähuoneiden jakaminen. Olen saanut johdettavakseni tämän seuraavan kansliatoimikunnan kokouksen.

Istunto tänään kesti tunnin verran ja taas näkyi jo tavaksi käynyt ilmiö, hyvin pian nimenhuudon jälkeen, vaikka poissa oli vain 9 edustajaa, sali tyhjeni niin vasemmalta kuin oikealtakin perussuomalaisten istuessa lähes täysilukuisina ryhdikkäästi loppuun asti. Lehterillä oli yksi kuvaaja, jonka otoksia olisi kiva nähdä jossain julkisuudessa, kun sali loistaa tyhjyyttään paitsi meidän perussuomalaisten osalta. Lehterillä oli kirgiisialaisiakin vieraita, jotka ovat oppimassa demokraattista hallitsemistapaa.

Vielä avustajieni kanssa kävimme eduskunnan vähän negatiivistakin julkisuutta saaneen urheilukerhon järjestäytymiskokouksessa ja jouduin juuri siihen paljon arvostelua herättäneeseen toiminnantarkastajan paikalle, kun edellisen toimikauden aikana rahastonhoitaja pystyi kavaltamaan kerhon varoja. Enää tosin ei niin käy, kun raha-asiat hoitaa eduskunnan tilitoimisto.

Ei kommentteja: