tiistai 26. heinäkuuta 2011

22,7% ja 23,0%

.Otsakkeessa on uskomattomia lukuja, mutta tosia. Näin viimeiset mielipidetiedustelut kertovat. Ja useimmiten ne jopa pitävät paikkansakin, ei tosin aina. Siitä räikeä esimerkki.

Ennen huhtikuun vaaleja PerusSuomalaisten kannatus oli jatkuvasti noussut yli vuoden ajan.
Maaliskuussa luvut olivat huipussaan, Helsingin Sanomat näytti 18,4% ja Yle 17,2%. Mutta annas olla, juuri ennen vaaleja saatiinkin sitten aikaiseksi ensimmäinen alamäki, jolla haluttiin uskotella äänestäjille, ettei puoluetta sittenkään kannata äänestää, vastaavat luvut olivat 16,9% ja 15,4%. Mutta tästäkin epätoivoisesta sumutusyrityksestä huolimatta todellinen gallup eli eduskuntavaaliäänestys antoi isomman lukeman kuin mikään gallup koskaan oli luvannut eli tulokseksi tuli 19,1%.

Satakunnan Kansan kunniaksi pitää mainita, että lehden teettämä vaalipiirikohtainen gallup oli hyvin totuudellinen, helmikuussa 21,5%, huhtikuussa 22,0% ja lopullinen tulos vaaleissa 23,7% eli sekin parempi kuin gallupit, mutta kuitenkin Satakunnan Kansa antoi loppuun asti nousevaa kannatusta päinvastoin kuin valtakunnalliset tutkimustulokset.

Nyt vaalien jälkeen mielipidetiedustelut ovat äityneet vallan hurjiksi, heti toukokuussa HS antoi 21,2% ja Yle 21,6%. Nyt heinäkuussa sitten PerusSuomalaiset on noussut suurimmaksi puolueeksi: HS 22,7%, Yle 23%. Tää on todella korutonta kertomaa, se vastaanota synnyinmaa. Kreikalle ja muille höttömaille suunnatut miljardilainat tekevät tehtäväänsä.

Kun on kiistelty johtavan oppositiopuolueen asemasta, näyttää se selvästi lankeavan PerusSuomalaisten osaksi. Keskustan kannatus vaaleissa oli 15,8%, jossa tappiota edellisvaaleista 7,4 prosenttiyksikköä ja nyt viimeisessä gallupissa alamäkeä on vielä vaaleistakin yli 2%, lukeman ollessa 13,7%.
Niinpä Satakunnan Kansakin pääkirjoituksessaan otsakoi Keskusta tarvitsee johtajuutta. Eroa puolueidemme välillä on siis 9%, kun ero edellisissä eduskuntavaaleissa oli 19%, mutta vain toisinpäin eli keskustan eduksi. Näin muuttuu maailma Eskoseni!

Ei kommentteja: