tiistai 2. elokuuta 2011

Kultaa ja kunniaa Mikkelin SM-veteraanikisoista

Yksi yli tusinan eli kolmetoista mitalia oli alueen veteraaniyleisurheilijoiden saaliina Mikkelin SM-kilpailuista, kahdeksan kultaista, kolme hopeaa ja kaksi pronssia. Niistä Kankaapään Urheilijoille tuli valtaosa eli yhdeksän, kolme Karvian Kirille ja yksi Siikaisten Sisulle.

Miesten puolella Suomen ennätykset ovat jo kaikissakin sarjoissa kovaa luokkaa, niinpä kisoissa vain neljä miestä ylsi ennätykseen. Siksi KankU:n Osmo Villasen SE M75 sarjan 300 metrin aidoissa ajalla 56,36 on erinomainen saavutus, jolla hän jatkoi aiemmin kesällä tekemiensä Suomen ennätysten sarjaa, edellinen ennätyshän syntyi 5-ottelussa. Hopeaa samalla tuloksella 260 voittajan kanssa Osmo otti seiväshypyssä.

Kun kasvattajaseuraansa edustamaan palannut Antti Kalliomäen kansanedustajuuden päätyttyä siirtyi eläkkeelle huhtikuussa, on hän sen jälkeisen ajan käyttänyt harjoitteluun ja niin tulostakin syntyi . M60 sarjan seiväshypyssä tuli mestaruus hänelle helposti puolen metrin erolla seuraavaan tuloksella 350. Näin Siikaisten Sisu sai uuden mestariveteraaniurheilijan Aulis Suomisen jouduttua jäämään syrjään jalkavaivojen takia.

Karvian Kirin mitalitili karttui tällä kerralla kahdella mestaruudella ja yhdellä hopeatilalla. M70 kilpaileva moninkertainen mestari Aimo Mikkola joutui koville. 100 m mestaruus tuli kovan loppuriuhtaisun ansiosta, vielä kalkkiviivojen alettua hän oli toisena, voitto tuli 2 sadasosan turvin ajalla 14,11. 2oo metrillä Aimo oli sitten toinen. Toisen mestaruuden Karviaan toi Ilmo Törmä paraatilajissaan kuulassa M65 sarjassa tuloksella 12.56.

Loput mitalit tulivatkin sitten Osmo Villasen ohella Kankaanpään Urheilijoille. Yleisurheilujaoston puuhamies Jorma Hietamäki osallistui kolmeen lajiin saaden kaksi kultaa paraatimatkoillaan 400 m sileällä ja aidoissa joutuen 200 metrillä tyytymään neljänteen sijaan ajalla 26,98. 400 metrillä hän oli ainoa minuutin alittaja ajalla 58,83 ja sama matka aidattuna taittui 1.05,93. Samassa lajissahan juuri otti yleisenkin sarjan piirinmestaruuden.

Seppo Kykkänen M50 oli jälleen tavoilleen uskollinen ollen ylivoimainen kaksoismestari voittaen 5000 metriä yli minuutilla ja 10000 metrillä tuli kaulaa 2 minuuttia ja 25 sekuntia. Ajat kovaa luokkaa 16.36,42 ja 34.18,05.

M55 sarjassa Jari Koskela teki elämänsä juoksut –tähän mennessä. Muutaman jalkavaivojen vuoksi hiljaisemman kauden jälkeen hän otti kuin ottikin kaksi mitalia tullen kolmanneksi sekä 800 metrillä 2,26,49 että 1500 metrillä 5.03,08. Joukkuekultamitaleitahan Jari on saanut SM-maastojuoksun joukkuekilpailuissa yhdessä Sepon ja Veli-Pekka Vännin kanssa.

Hannu Kortesluoma M60 sarjassa otti tällä kertaa keihäänheitossa hopeaa 45.86 kantaneella kiskaisulla häviten vain maailmanmestaruuskilpailuissa mestaruuden ottaneelle Esa Kuurille. MM-kisoissahan Hannu oli monen kymmenen heittäjän joukossa yhdeksäs. M70 sarjassa myös Lauri Kiviniemi oli radalla 5000 metrillä saaden ajan 23.30,27 ja tullen kuudenneksi, sarjaa alempana samalla ajalla olisi voittanut pronssimitalin.