keskiviikko 3. elokuuta 2011

Juoksuttaa

Joka päivä juoksuttaa ja on vähän niin kuin pakkokin, 20. päivä odottaa 42 km 195 metriä Helsingin katuja kierrettäväksi. Moni on sanonut - itse olen niiden joukossa- , että olisi se matka Marathonin taistelusta Ateenaan saanut olla lyhyempikin, mutta tietääpä maaliin päästyään ainakin jotain tehneensä. Helsingin City Marathon järjestetään 31. kerran ja joka kerta olen saanut olla mukana ja päästä maaliin, viime vuonnakin jopa kipellä kantapäällä, miksei siis nytkin onnistuisi, kun kantapää on leikattu ja parantunut, vaikka treeniä ei liaaksi ole tullutkaan.
Nyt kun taas on päässyt juoksuvilliin, niin Kankaanpään vanhat lenkkipolut löytyvät kyllä, mutta monilta paikoin ovat pahasti päässeet kasvamaan umpeenkin. Pisin lenkki tuli juuri eilen vietyäni auton polttoainesäiliön vaihtamista varten korjaamoon. Sieltä Luojukselta pääsee mukavasti mettiä pitkin urheilukeskukseen, sieltä valaistua 5 km latua, josta innostuin kääntymään myös jo jonkin aikaan sitten valaistuksen saanutta yhdyslatupohjaa Niinisaloon 5-tienristeykseen ja sitten takaisin Lepistön-Koskelan tieltä umpimettään ja siten Tampionkeitaan tietä ja taas mettää Kuntokeskukselle, josta loppumatka hyvää kävelytietä Paasikivenkadulle ja kotia.

Tänään puolestaan olin Kunkulla tutulla kympin reitillä, pääasiassa on tullut jäätyä Ottamolle ja sieltä sitten kympin kierros Kunkulle, Hämeenkankaan toista puolta ja nousu takaisin harjulle ja Säähavaintoaseman piikkilanka-aidan viertä takaisin Ottamolle, mennen ja tullen on kilometrin mitattu kiihdytyspolku, jossa takaisintullessa yritetään juosta lujempaa. Eka kertaa olin myös lenkin päälle uimassa tänä kesänä Viherperän keitaan puolella, jossa muina kesinä olen ollut lukemattomia kertoja huuhtelemassa hikeä pois.

Kuninkaanlähde ja Hämeenkangas ovat maan mainiompia lenkkimaastoja. Pitäisi varmaan ajaa Jämillekin, siellä on vielä kovempia tuttuja mäkiä, olenhan sielläkin juossut Jämijärvellä pappina ollessani ja muulloinkin on poikien kanssa tehty sielläkin yhteislenkkejä. Yhteislenkit ovat kyllä viime vuosina jääneet vähiin, mitä nyt viimeksi Koskelan Jallun kanssa on lenkkeilty. Kiilhoman Martinkin kanssa on monet kerrat puhuttu lenkistä, mutta puheeksi vaan on yhteislenkki jäänyt, nyt vaan sanoista tekoihin.

Ei kommentteja: