maanantai 26. syyskuuta 2011

Aina vaan PerusÄssät

Lyhennyskin puhuttaa, Pohjois-Karjalan Sivonen käräjöi nimilyhennyksestämme: PerusS. Vähemmän kauniita mielikuvia herättävä vähän niin kuin pilkallinen lyhennyksemme persu on julistettu pannaan eduskuntakeskusteluissa, oma ehdotukseni lyhennykseksi on PerusÄssät, onhan englanninkielinen lyhennys Finns myös aika hyvä.

Jatkoa seuraa viikonvaihteen lehtien runsaasta annista, mutta käyrähän välis nukkumas.

Niinhän se oli eduskuntavaalien allakin, jatkuvasti puhuttiin meistä ja se satoi koko ajan meidän laariin. Niin käy nytkin, kun meistä saa kyllä vapaasti puhua vihapuheita, mutta meidän puheita syynätään mitä tarkimpien siivilöiden läpi ja tehdään vaikka kärpäsestä härkänen. Mutta - kyllä kansa tietää ja ymmärtää!

Suomen Kuvalehdessä ovat työmies Matti Putkonen ja kansanedustajamme Jari Lindsröm haastateltavina ainakin gallupin mukaan suurimman työväestön puolueen miehinä PerusÄssien työntymisestä Ay-liikkeeseen, ensinnä on edessä koetus Metalliliiton vaaleissa. Samassa lehdessä on jopa Riitta Uosukainen alentunut puhumaan arvokkuuden katoamisesta eduskunnassa ja syyllisinä tietysti taas meikäläiset, nimeltä mainitaan Jussit Halla-aho ja Niinistö.

Apu-lehdessäkin kirjoitetaan kahteen otteeseen PerusSuomalaisista. Toisessa sivun jutussa Juha Kauppinen pohtii Timo Soinin asemaan presidenttivaaleissa siltä pohjalta, kun nyt on ollut näitä kohujuttuja alkaen Jussi Halla-ahon lohkaisusta blogissaan. Vakikirjoittaja Yrjö Raution kynästä on lähtenyt paljon perussuomalaisia puolustaneita kirjoituksia. Nyt on kuitenkin toinen ääni kellossa ja hän väittää, ettemme ryhmänä ole sanoutuneet riittävän selvästi eroon jäsentemme muutamista harkitsemattomista lausunnoista, joita media yhtenä miehenä on nostanut arvoon arvaamattomaan ja nököalapaikalle, vaikka esim. juuri vihreiden edustaja puhuu tieten tahtoen vihapuhetta julkisuudessa päättäjiä kohtaan eikä siitä nosteta mitään hälyä. Rautio syyttää nyt Timo Soinia ja ryhmäämme opportunisteiksi.

Iltapäivälehdet ovat myös koko loppuviikon joka päivä kirjoitelleet perussuomalaisista. Lauantain pääkirjoituskin on Iltalehdessä omistettu aiheelle Perussusomalaisia on turha pelätä. Kike Elomaata on haastateltu uutena kansanedustajana ja pakinoitsija Pikkutakki otsakoi Angry Finns. Viikonvaihteen lehdissä on muuten iso kuva myös eduskunnan mestaruuden voittaneesta opposition eli meidän perussuomalaisten muodastaneesta köydenvetoporukasta: Kike Elomaa, Teuvo Hakkarainen, Mika Niikko ja minä.

Iltasanomat ei laita Pekkaa pahemmaksi. Sivun jutussa pohditaan puolueemme uutta nimilyhennystä, joksi ehdotetaan PerusS eli lausuttuna itsekin ehdottamani PerusÄssä. Kike on taas saanut ison kuvan. Kolumnisti Timo Paunonen kirjoittaa otsakkeella Persukepulainen kokkarikommari. Uutinen on myös saatu muka Halla-aholaisten 4% kannatuksesta ja ehdoin tahdoin, vakain tuumin ja harkiten yritetään tehdä täysin yhtenäiseen puolueeseemme kiilaan, mutta tyhjän todella saa pyytämättäkin.

Uuden Suomen sivuilla esim. uutinen Timon presidenttiehdokkuudesta on saanut yli 200 kommenttia ja juttu maanantaiaamun radiokeskustelussa sisäministeriön kansliapäällikön esiinottamasta ja työmies Putkosen heti alkuunsa lyttyyn lyömästä mukamas perussuomalaisten hyväksymästä väkivallasta on saanut yli 130 kommenttia.

Ei kommentteja: