maanantai 26. syyskuuta 2011

Maanantai maakuntapäivä

Kansanedustajan työ Helsingissä on tiistaiaamusta perjantaihin, kotiseudulle jää siis viikonloppu ja maanantai, joka sitten puolestaan on tiivistä maakunnassa kiertämistä.

Niinpä nytkin oli ohjelmassa kaksi kokousta, kun ensin olin ollut Aimo Viitasen hyvässä käsittelyssä hierottavana.

Ensi kertaa uutena edustajana olin Tampereella yli 100-vuotiaan järjestön Israelin Ystävien toimitiloissa hallituksen kokouksessa. Ilkka Vakkurin järjestön toiminnanjohtajan tunnekin erittäin hyvin, Israel-konferenssissa Joensuussa tutustui jo joihinkin hallituksen jäseniin. Nyt kävimme läpi toiminnanjohtajan ensi vuoden joka kuukaudelle osuvia kiertueita jonkin vierailevan messiaanisen juutalaisen tai arabikristityn kanssa eri puolilla maatamme. Toiminnanjohtaja vierailee myös Israelissa katsomassa ja tarkastamassa avustuskohteitamme, kuukausittain apuja lähteen Istaeliin kansalaisten lähettäminä avustusvaroina yli 100.000€ eli huomattava määräraha.

Sopivatsi illan suussa klo 17 (yleensä kokoukset ovat klo15) pidettiin kaupunginhallituksen istunto. Talousarvion alustavat pääluokkakohtaiset menoarviot olivat esillä, samoin suunnitteilla olevan kansalaismielipiteen kyselyn järjestelykysymykset.

Illalla vielä parin päivän poutajakson ansiosta voi vielä leikata nurmikot, ja kun lehtipuut jo varistavat lehtiään, kaivoin jokasyksyisen ojan perunamaalle, johon lehdet voi kipata ja niistä saa jo seuraavana vuonna hyvää mullan höystettä.

Lauantaina muuten aloitettiin aurakeppien pystytys, valmiiksi saatiin noin 15 km , työtä riittää yhteensä lähes 70 km kepittämiseksi. Sunnuntaina oli pitkästä aikaa lenkkikavereina vanhat tutut Martti Kiilholma (maratonennätys 2.13) ja Tapani Jäniskangas (maratonennätys jotain 2.40). Sikäli harvinainen viikonloppu, ettei ollut kirkollisia toimituksia!

Ei kommentteja: